Šest metaka za Eskobara

Kako sam junački profitirao na Belgijancima * Hoćemo finale Argentina - Brazil * Dvadeset godina od ubistva Andresa Eskobara, u koga je ispaljeno šest metaka

  • 0

Ako ikoga zanima, juče me nije bilo jer me mrzelo da pišem. A imalo je o čemu da se piše. Kao što rekoh, na ovom Mundijalu se više ne zna ko kosi, a ko vodu nosi i svi su favoriti.

Valja napomenuti da sam uzeo i finu kintu na kladži sinoć, kao onomad kad sam profitirao na Hrvatima, a četvrtfinala će biti dobra prilika za pojačanje budžeta.

Sinoć smo dobili poslednji par za četvrtfinale, a Argentina se provukla kao jaja kroz bušne gaće. Opet su se svi pitali Leo Gdesi, a onda je u 118.minutu pružio loptu klempavom Di Mariji koji je doneo radost zemlji Maradone i Kaniđe.

Iako mislim da igraju pederski fudbal, navijao sam za njih zbog dvojice gorepomenutih i tog rivalstva koje imaju sa Brazilcima. Bilo bi spektakularno videti Argentince koji uzimaju Mundijal protiv Brazila u finalu. Inače, svako jutro dok pišem kolumnu slušam Maradonu. Ako do sad niste čuli „La mano de Dios“, sad je prava prilika.

Belgija i SAD su odigrale još jedan fenomenalan meč, iako je završen 0:0 u regularnom toku. Posle je nastala fešta od tri gola, a Vilmoc je još jednom pokazao da je majstor za džokere sa klupe. Čim je uveo Lukakua, ovaj je namestio i dao gol, a igrač utakmice je definitivno bio Tim Hauard koji je ušao u istoriju po broju odbrana. A posle toga su usledile i odlične fore na njegov račun.

Zanimljivo je da su svi pobednici grupa prošli u osam najboljih ekipa Mundijala, a svaki meč će biti prepun uzbuđenja, osim Holandija – Kostarika, gde očekujem rutinsku pobedu Robena i družine. Ne bih se usudio da dajem prednost Brazilu nad Kolumbijom koja igra fenomenalan fudbal na ovom Mundijalu. Pogotovo ne Brazilu koji ima najgoreg napadača u zadnjih 40 godina i prosečnu sredinu.

Švabama ću dati prednost nad Francuzima jer navijam za njih tradicionalno na Mundijalima, a imaju i dosta iskusniju ekipu za ovakva takmičenja. Mada, ne bih bio iznenađen da Pogba i ekipa prođu dalje.

Na kraju, ostaje neubedljiva Argentina protiv zahuktale Belgije. U tom meču sve je moguće, a moje simpatije će biti na strani Argentine, samo zbog toga da bi moglo doći do finala Brazil-Argentina, pa da pevamo ole ole ole ole Diego Diego...

Iako smo u grupama imali seču Evropljana, stvari su opet došle na svoje mesto i sada imamo među najboljih osam čak četiri evropska tima. Valja napomenuti da je danas tačno 20 godina od ubistva Andresa Eskobara, legende kolumbijskog fudbala, koji je skončao na najgori mogući način.

Postigao je autogol protiv SAD i tako poslao svoju selekciju poslao kući, a nekoliko dana pre svoje smrti, napisao u kolumni El Tiempa " Molim vas, verujte mi da se ništa čudno nije desilo u našoj grupi, jednostavno smo odigrali loše. Vidimo se uskoro, jer život se ne završava ovde“. 

VIŠE O OVOJ VESTI PROCITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVECENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA