IZ PARTIZANA PORUČUJU: Nismo pali s kruške, znamo odakle vetar duva!

- Sve je to samo pranje ovih iz ABA lige, ne bi li stvorili utisak da su "poginuli" pomažući da naš klub dobije šansu da se eventualno domogne Evrolige - tvrdi Šilobad

  • 21

Poslovni direktor košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad podvukao je još jednom da nije bilo u obavezi kluba da se prijavljuje za vajld kartu za direktan plasman ili kvalifikacije za Evroligu.

Dan ranije, predsednik Evrolige Đordi Bertomeu je istakao da je ipak trebalo poslati neke papire u sedište najelitnijeg takmičenja. Šilobad ipak i dalje tvrdi suprotno.

- Ako neko sa ovih prostora poznaje, uslovno rečeno, evroligšaku "papirologiju", onda je to Partizan. Pa, trinaest sezona smo redovno igrali. I, nismo pali s kruške. U propozicijama jasno piše da bord Evrolige određuje ko će dobiti vajld kartu i ko će igrati u kvalifikacijama. Dobili smo precizan dopis da apliciramo za Evrokup, sumu koju treba uplatiti da bi sve bilo validno - govorio je u dahu Šilobad za "Sport".

- Nigde ne postoji ni slova o konkurisanju za kvalifikacionu vajld kartu. Ne svađamo se s Bertomeuom, naprotiv. Znamo mi odakle vetar duva.

- Sve je to samo pranje ovih iz ABA lige, ne bi li stvorili utisak da su "poginuli" pomažući da naš klub dobije šansu da se eventualno domogne Evrolige. Ne mogu da tvrdim, sve se dešavao iza dobro zatvorenih vrata, ali su sigurno, posle ovakvog raspleta, uticali da se sa najvišeg mesta Evrolige plasira takozvana naša "proceduralna greška". Ne želimo da se svađamo sa rukovodstvom elitnog takmičenja svesni pogubnih posledica, kao što nam je odavno jasan položaj kluba u evropskim okvirima bez obzira na sjajne partije, pune dvorane i ostalo... Ali, ne moramo, mislim zahvaljujući intervenciji ABA lige da slušamo ovakva objašnjenja - zaključio je Mlađan Šilobad.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nn

    3. jul 2014 | 09:11

    a zasto bi iko izginuo da tvoj mali klub nastupi u euroleague, kada taj nastup niste zaradili, tj. niste izborili ?

  • Vučko

    3. jul 2014 | 11:36

    Mora prijava bre!to ne moraju velikani kao što su real,barsa,makabi,pao...šta ste se vi istripovali da ste u tom rangu hihihihi.evroliga vas ceni tako što vam ni kvalifikacije nije dala ahahahahaha bartomeu care!

  • CZBG

    3. jul 2014 | 10:12

    Hahah ma da, sto bi vi aplicirali za wild card kad ste "institucija", setice se oni sami da pozovu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA