HIT: Ono kad premijer dođe i ukori fudbalera što ima tetovažu na ruci! (VIDEO)

Iako većina muslimana smatra trajne tetovaže haramom (onim što islam zabranjuje), one su prilično popularne u Turskoj, najviše među mlađom, urbanom populacijom.

  • 3

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan ukorio je danas mladog fudbalera Berka Jildiza zbog tetovaže na ručnom zglobu, upozorivši ga da od "te strane umetnosti oslikavanja tela može da dobije rak kože".

Incident se dogodio dok je Erdogan obilazio stadione nacionalnog fudbalskog tima u Istanbulu, gde je ćaskao i rukovao se s mladim igračima.

Video snimak koji kruži društvenim mrežama prikazuje nasmejanog Erdogana koji kaže 18-godišnjem igraču "Galatasaraja" Berku Jildizu: "Šta će ti te tetovaže. Zašto nagrđuješ svoje telo? Nemoj da te stranci prevare. To Bog zabranjuje, a mogao bi i da dobiješ rak kože".

Pošto ga je Erdogan ukorio, Jildiz mu je obećao da će ukloniti tetovažu, preneo je AFP.

Erdoganova vlada, koja je na vlasti više od decenije, dugo je bila meta kritika zbog forsiranja islamskih vrednosti u većinski muslimanskoj, ali zvanično sekularnoj državi.

Iako većina muslimana smatra trajne tetovaže haramom (onim što islam zabranjuje), one su prilicno popularne u Turskoj, najviše među mlađom, urbanom populacijom.

Erdogan, musliman čije žena i ćerke pokrivaju glavu islamskim maramama, razljutio je sekulariste usvajanjem zakona o zabrani prodaje alkohola noću.

Javnost je uzburkala i Erdoganova izjava da svaka žena u Turskoj treba da ima troje dece i predlogom o ograničenim pravima na abortus i korišćenje "pilula za jutro posle".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA