Sad si uz'o trofej Bekere!

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, nemački as, trener Novaka Đokoviča došao je do svog prvog samostalnog Gren slem trofeja kao stručnjak

  • 1
Novak Đoković je u finalu VImbldona pobedio Rodžera Federera Foto: Tanjug/AP

Nemački teniski as Boris Beker konačno je dočekao taj dan da njegov pulen Novak Đoković osvoji Gren slem trofej ili bilo koji trofej uopšte pod njegovim samostalnim nadzorom i postao najsrećniji čovek na svetu.

Beker je trener Đokovića od  decembra 2013. godine i taj podatak oduševio je sve u svetu tenisa, jer se očekivalo da će Nemac pomoći Noletu da osvoji nove titule i vrati se na prvo mesto ATP liste.

Beker je zamenio Marjana Vajdu, koji se pomalo umorio i želeo je da se odmori od napornog rada prethodnih godina.

Međutim, nije sve krenulo kako treba, jer je Đoković do Vimbldona eliminisan sa svih turnira na kojima ga je pratio samo Beker. Već na prvom Gren Slemu u Australiji Novak je ispao u četvrtfinalu što je bio šok za sve u Srbiji, jer je naš as osvajao četiri puta Australijan open i taj turnir mu najviše leži.

Nakon toga usledilo je Masters u Dubaiju gde je Novak branio titulu, a gde je ispao u polufinalu od Rodžera Federera.

To je bio signal da se vrati Marjan Vajda, koji je bio uz Novaka na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju dok je Beker otišao na operaciju kuka. I gle čuda, Đoković je oba turnira osvojio!!

Nemački as, vratio se u ložu Novaka Đpokoviča na turniru u Monte Karlu i šta mislite šta je bilo? Novak je izgubio u polufinalu od Rodžera Federera i uz to se još povredio.

Ipak, to Borisa Bekera nije pokolebalo, on je nastavio da radi sa Novakom kao i do tada, ali već na Mastersu u Rimu i na Rolan Garosu sa njim u loži sedeo je i Marjan Vajda.

Novak je tada uzeo titulu u Rimu, ali to ipak nije bio samostalan uspeh Borisa bekera jer je i Vajda bio tu. Kao što se zna na Rolan Garosu je izgubio od Rafaela Nadala u finalu.

Tako dolazimo do Vimbldona, gde je Novak Đoković postao šampion osvojivši po drugi put trofej. Uz sve to on je postao i prvi na svetu što je bila Bekerova ideja od starta.

Beker je sada žargonski rečeno "skinuo mrak" u trenerskom poslu jer je došao do svog prvog trofeja kao stručnjak...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA