Brazil - Nemačka: Finale pre finala u kome ništa nije izvesno

Večeras finale pre finala * Klose je pre 12 godina izgubio finale protiv Brazila, sada ima priliku za osvetu * David Luiz može biti meč viner ponovo * Spektakl bi bio finale Brazil-Argentina

  • 0

Još četiri utakmice nas čeka do kraja, a imam osećaj da svi žale što ovaj Mundijal ne traje još malo duže. Odavno nismo imali ovako neizvestan turnir, pun iznenađenja i golova.

Posle svega, na kraju su ostali oni od kojih se to i očekivalo da budu u polufinalu. Meč Brazil – Nemačka je možda i finale pre finala.

Nemci, uvek spremni, taktički odlično potkovani, dugo su zajedno i željni osvete protiv Brazila zbog poraza u finalu 2002.godine. Jedini iz te sjajne ekipe Nemačke danas za reprezentaciju igra Miroslav Klose.

Fali mu još jedan gol da prestigne Ronalda na večnoj listi, a ima li bolje prilike od ove večeras? Ako Klose večeras da gol Brazilu, verujem da će biti najsrećniji čovek na svetu.

Bili su Nemci te 2002.godine blizu Boginje, igrali dobar fudbal, Oliver Kan je branio kao lud, ali Zuba Ronaldo je pokazao zašto su ga smatrali najboljim.

Sa dva gola, doneo je Brazilcima petu titulu, a Nemcima veliku tugu. Što se tiče večerašnjeg meča, zbog povrede Nejmara i kartona Silve, svi daju Nemcima ulogu favorita. Istina, Brazil sigurno neće biti isti bez ova dva fenomenalna igrača, ali mislim da ih ne treba otpisivati tako lako.

Pre svega, igraju pred domaćom publikom, a južnoamerikanci su poznati po vreloj krvi koja proradi uvek kada je potrebno. Nije Brazil samo Nejmar, tu je i fenomenalni David Luiz koji može da reši utakmicu, kako dobrom igrom u odbrani, tako i golom posle prekida.

Oskara nije bilo nigde celo prvenstvo, večeras će imati priliku da ponovi sjajne igre iz Čelzija. Kao i najčešće kritikovani Fred i Hulk koji ne može vola da ubode. Uz dobru igru i jaku podršku sa tribina, Nemci neće biti nepremostiva prepreka. Ipak, kao što Brazil neće dozvoliti da lako ispadne sa Mundijala, to isto neće dozvoliti ni Nemci.

Ključnu ulogu će verovatno opet igrati Manuel Nojer i Humels koji odlično drže odbranu i od njihove igre može da zavisi dosta večeras. O sredini Nemačke ne bih trošio previše reči. Svima je jasno o kakvim se majstorima radi, dugo igraju zajedno, kako u reprezentaciju, tako većina i u Bajernu i verovatno će večeras imati duže loptu u nogama od protivnika.

VIŠE O OVOJ VESTI PROCITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVECENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA