Nemci neće osvojiti Mundijal

Sve smo znali, ali ono nismo očekivali * Šta Vučić misli o pobedi Nemaca protiv Brazila * Ovo neće moći da ponove u finalu, a nacija je u transu * Argentina i Holandija - meč u kome je sve moguće

  • 0

Meč između Brazila i Nemačke završio se pre dosta sati, a ja još uvek ne nalazim pravu reč za ono što se desilo.

Mislim da ni Brazilci nisu svesni onoga što se desilo i šta im se desilo, a možda čak i Nemci. Da je neko Nemcima došao pre meča i rekao: „Samo napred majstori, daćete im sedam golova“, verovatno bi ga smatrali budalom.

Znali smo da je Brazil oslabljen zbog neigranja Nejmara i Silve, da je Nemačka moćna na sredini i da ima Klosea koji i dalje ima njuh za gol, ali ono sinoć niko nije očekivao.

Gledali smo nemo, golovi su se ređali kao na traci, izgledalo je kao neka zajebancija ili skrivena kamera. Posle 5:0 za pola sata očekivao sam da neko prekine program i kaže „ovo smo se šalili malo“, sad kreće prava tekma.

Ali, tu nije bilo kraja, meč se nastavio, Nemci su uvalili još dva gola do kraja, a Brazilci jedan počasni, ako se tako može nazvati.

Posle pet golova Nemaca, Bild se pitao hoće li pasti dvocifrena cifra, a baš negde u tom trenutku keva mi poslala poruku iz Minhena: „Ovde svi slave i ceo grad je na ulicama, ovo nikad nismo videli“. Zaista, ne sećamo se da je ikad u polufinalu Mundijala jedan tim primio 7 golova, a sinoć je taj tim bio veliki Brazil pred svojom publikom.

Jedna nacija je ostala u šoku od koga se neće dugo oporaviti, druga je u delirijumu. Angela Merkel se polivala kriglama piva u transu, a naš premijer žali što je Srbiju uporedio sa Bajernom iz Minhena koji je doživeo krah u Ligi šampiona, a ne sa fudbalskom reprezentacijom Nemačke.

Mada, ovo za Nemačku reprezentaciju može biti mač sa dve oštrice. Sada javnost od njih očekuje da ponove igru i uzmu Boginju, a to će biti vrlo teško, ko god im bio protivnik u finalu. 

Bili su Nemci nikad bliži tituli Svetskog šampiona 2002.godine, ali tada im je na put stao Brazil. Čitavih 12 godina su čekali na osvetu i počistili Brazilce, ali im je ostao još jedna korak. I pored ubedljive pobede sinoć, nisam siguran da će osvojiti ovaj Mundijal. Iako bih verovatno voleo, imam neki crv sumnje.

Biće Nemcima teško da ponove ono od sinoć, jer se to dešava jednom u sto godina.  I da ti je protivnik odsutan sa terena i da ti od šest udaraca na gol pet završi u protivničkoj mreži. To nisu uspevali ni mnogo veći majstori fudbala.

VIŠE O OVOJ VESTI PROCITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVECENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA