Igrač Partizana (31) s mamom i tatom na promociji! (FOTO)

Novi igrač crno - belih predstavljen u Humskoj, poslužio se fudbalskom floskulom današnjih igrača: Od malena navijam za Partizan

  • 2

Prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku Slovenac Branko Ilič rekao je da će učiniti sve da crno-beli vrate titulu u Humsku.

Ono što je karakteristično za promociju iskusnog štopera jeste da se fudbaler Olimpije na promociji pojavio u društvu roditelja.

- Za Partizan navijam od malena, prvi put je sada došlo do kontakta i presrećan sam što dolazim među crno-bele. Pao mi je kamen sa srca što su mi iz Hapoela konačno dali papire. Učiniću sve da se titula vrati u Humsku - rekao je Ilić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Ilić je potpisao ugovor na dve godine i nosiće dres sa brojem 30. Pre dolaska u Partizan bilo je informacija da slovenački reprezentativac ima ponude od Dinama iz Zagreba i Panatinikosa.

- Ne bih da pričam o tome. Pre dolaska u Partizan razgovarao sam sa velikim prijateljem Zvonimirom Vukićem, koji mi je rekao sve najbolje o klubu. Ime Partizana mnogo znači u Srbiji i Evropi, svake godine klub igra evropska takmičenja i ima veliki broj navijača iza sebe - rekao je Ilić.

Na pitanje novinara koga zna iz ekipe, Ilić je rekao:

- Ko ne zna Sašu Ilića, taj ne navija za Partizan, znam i Danka Lazovića i Nikolu Drinčića iz Rusije, a ostale ću da upoznam.

Trener Partizana Marko Nikolić otkrio je da je Ilić od prvog razgovora pokazao veliku želju da dođe u Humsku.

- Očekujem da igrač sa takvim iskustvom i karakteristikama opravda poverenje kluba. Rok za prijavu igrača za kvalifikacija u Ligi šampiona je večeras do ponoći, ako ljudi iz Fudbalskog saveza Izraela budu ažurni, postoji šansa da Ilić debituje već u utorak protiv Toršavna - rekao je Nikolić.

Ilić ima 31 godinu i može da igra na pozicijama desnog beka i štopera. Karijeru je počeo u ljubljanskoj Olimpiji, a igrao je i za Domžale, Anortozis, Lokomotivu iz Moskve, Betis i Hapoel iz Tel Aviva.

Za selekciju Slovenije odigrao je 53 utakmice i bio je deo tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pre četiri godine.

STIŽE JOŠ POJAČANJA

Trener Partizana Nikolić najavio je da će crno-beli u narednom periodu verovatno dovesti još dva pojačanja.

- Partizan mogu da pojačaju samo igrači iz dve grupe - u prvu spadaju iskusni i provereni, a drugu mladi i talentovani reprezentativci Srbije. Radimo na tome da nas uskoro pojača igrač iz ove prve grupe. Nakon toga trebalo bi da dođe i jedan iz druge i time bi završili prelazni rok - naveo je Nikolić.

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv HB Toršavna sa Farskih Ostrva, a prvi meč na programu je sledećeg utorka u Beogradu.

- Očekivanja su velika, a uvek je specifično kada igrate prvu utakmicu u sezoni. Ne bežimo od uloge favorita, ali mi se ne sviđa što se u medijima i među navijačima stvara klima kao da je dovoljno samo da izađemo na teren. Pobedu ću nam, uz nesporni kvalitet, doneti volja, želja i borbenost - poručio je trener Partizana.

Na videu ispod upoznajte se sa kvalitetima novog igrača crno - belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA