OTKRIVAMO: Talentovani Veljko Simić ne sme da igra u Bazelu! Vraća li se u Zvezdu?

Mladi vezista definitivno ne dobija radnu i boravišnu dozvolu u Švajcarskoj, i Savezni sud nije bio spreman da napravi presedan u njegovom slučaju, jer, između ostalog, nije pokazao "izuzetan kvalitet"

  • 13

Nekadašnji član omladinske selekcije Crvene zvezde Veljko Simić prošlog leta je bio jedan od onih koji je predvodio emigraciju mladih talenata sa "Marakane", s obzirom da ga je iz kluba odveo švajcarski Bazel.

Ipak, kako je Telegraf ranije pisao, 19-godišnji Simić neće moći da nastupa za ovaj klub, zbog odluke Saveznog administrativnog suda u Švajcarskoj, koji je potvrdio odluku Agencije za migracije (FOM).

Odluka je usledila zbog neizdavanja radne i boravišne dozvole usled postavljenih standarda, sa kojima muku muče mnogi tamošnji klubovi. Podsetimo, igrači koji u Švajcarsku dolaze iz zemalja koje su van EU moraju da dokažu da su kvalifikovani profesionalci, kako bi dobili dozvolu, a takođe moraju da ima najmanje tri godine iskustva u ”solidnim” ligama.

Samim tim, mladi vezista nema pravo nastupa za Bazel.

Prema sudskoj odluci, Simić ne ispunjava ove uslove: za prvi tim Crvene zvezde je debitovao 1. jula 2013. godine i odigrao svega dve utakmice.

Bazel je pokušao da preinači odluku Agencije za migacije argumetnima da je u tom trenutku Simić bio najmlađi igrač u istoriji crveno-belih koji je debitovao u prvom timu, potom postojanje interesovanja drugih velikih klubova poput Ajaksa, kao i isplaćivanje kompenzacije Crvenoj zvezdi da ga ranije dovedu u klub za oko 240.000 evra i, na kraju, postavljenje početne mesečne plate od 8.000 franaka u prvoj godini petogodišnjeg ugovora.

Međutim, Sud nije bio spreman za presedan i vrlo jasno stavio do znanja zašto Simić neće zaigrati za švajcarskog prvaka. Naime, istaknuto je da ovaj igrač tokom proteklih godinu dana igrao u drugoj kategoriji Bazela, ali da nije pokazao "izuzetan kvalitet", a takođe je istaknut status Crvene zvezde:

"Najbolje vreme njegovog bivšeg kluba bilo je tokom bivše Jugoslavije, dakle pre mnogo vremena".

Sada se postavlja pitanje šta će biti s Veljkom Simićem kada mu budućnosti u Švajcarskoj nema? Možda da se vrati u Crvenu zvezdu?

Podsetimo, Simić je Zvezdu napustio nedugo pošto je odbio da otputuje na pripreme u Antaliju sa ekipom koju je tada sa klupe predvodio Aleksandar Janković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA