Zvezdina goleada i čas fudbala Slovencima, prvenac Despotovića (FOTO)

Ubedljivije nego pre tri dana protiv Verežeja, crveno-beli su savladali slovenačkog prvoligaša Krku rezultatom 5:2

  • 10

S osmehom na licu fudbaleri Crvene zvezde se spremaju za povratak u Beograd pošto su i u drugom meču na pripremama u Sloveniji zabeležili trijumf. Posle 4:2 protiv drugoligaša Veržeja, nova žrtva bio je prvoligaš Krka koja je ''počašćena'' sa pet golova u mreži - 5:2 (3:0).

Pitanje je pobednika bilo je rešeno već posle prvih 45 minuta kada su crveno-beli u razmaku od 16 minuta tri puta matirali slovenačkog golmana. Najpre je Mijailiović iskoristio asistenciju Milijaša u 18. minutu, na 2:0 je povisio Petković, ponovo na asistenciju kapitena, da bi Kovačević u 34. minutu krunisao odlično dodavanje Savićevića.

Zvezda u nastavku jeste primila dva gola, ali su Milijaš i Despotović potvrdili čas fudbala i klasu crveno-belih.

Crveno-beli su od samog početka silovito krenula ka golu Krke. Trener Lalatović je na teren izveo možda i najjaču postavu koju u ovom trenutku ima, sa Darkom Lazovićem i novajlijom Gavrićem. Upravo ovaj poslednji je bio najagilniji do gola Mijailovića. Uz par asistencija, Gavrić je bio i oboren s leđa kada sudija nije pokazao na belu tačku.

Nakon dve poluprilike Krke, kada je Rajković dobro intervenisao, Zvezda je stigla u vođstvo.  Milijaš je osvojio loptu nadomak kaznenog prostora Krke, asistirao na levu stranu Mijailoviću koji trese mrežu. Prethodno je i Lazović oboren u kaznenom prostoru, ali ponovo ništa nije svirano.

Samo 11 minuta kasnije već je bilo 2:0. Kapiten je odlično centrirao, a Petković šutem glavom zatresao mrežu iz koje je golman Krke i u 34. minutu vadio loptu posle šuta Ace Kovačevića.

Lalatović je u drugo poluvreme ušao sa izmenjenim sastavom, a upravo je rezervista Ristić skrivio penal u 56. minutu. Doduše, sumnjiva odluka sudije. Kahriman nije uspeo da zaustavi šut. Upravo iz penala Zvezda je stigla do četvrtog gola. Oboren je Onjilo, a Milijaš je krunisao svoju odličnu igru u 64. minutu.

Tandem rezervista Jović - Despotović bio je najzaslužniji za peti gol Zvezde. prvi je asistirao, a drugom nije bilo teško da, u situaciji ''1 na 1'', ubeleži svoj prvenac otkako se vratio na Marakanu. Ipak, četiri minuta kasnije Novak je smanjio bruku Krke kada je na sličan način matirao Kahrimana. Iskusni golman ponovo je primio dva gola.

Do kraja meča rezultat se nije menjao, ali vredi napomenuti i to da su Vukan Savićević i mlađani Luka Jović ostavili sjajan utisak na ovom meču. Ako se po jutru dan poznaje, navijači Zvezde će imati razloga za radovanje kada počne sezona.

Crvena zvezda - Krka 5:2 (3:0)

Strelci: Mijailović 18, Petković 29, Kovačević 34, Milijaš 64, Despotović 75 - penal 56, Novak 79)

Za Zvezdu su u prvom poluvremenu nastupali: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Gavrić, Rakić.

Priliku u drugom poluvremenu dobili su: Kahriman, Gogić, Ristić, Onjilo, Despotović, Arauho, Jovanović, Karaklajić, Jokić, Jović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vwb

    12. jul 2014 | 22:19

    2015. je godina privatizacije,Gasprom nas kupuje i sa osvajanjem titule,pravi se ozbiljan tim za Ls,proverena informacija...

  • draganMB

    12. jul 2014 | 20:31

    Krka je ekipa koja veze nema sa fudbalom..... Sastavljena od igraca iz druge lige prema tome,delije budimo realni....

  • IgorO

    13. jul 2014 | 12:31

    Ne bi se trebalo zanositi ovim rezultatima posto su u pitanju priprene,ali oni svakako pokazuju Lalatovicevu ideju koja mi se licno dopada - igra na gol vise. Jagodina jeste pobedila 2:0,ali Jagodina tempira formu za kvalifikacije u Evropi,a Zvezda za 25 dana. Signali su u odbrani medjutim veoma jasni, neophodan nam je iskusan stoper.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA