ŠTA SU URADILI, URADILI SU: Njih više nećemo imati prilike da gledamo na Mundijalu! (FOTO)

Bufon, Džerard, Klose, Hauard... Pogledajte koga još neće biti u na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. godine

  • 1

Za neke velikane evropskog i svetskog fudbala Mundijal u Brazilu je bio poslednji. Svakoj blistavoj karijeri dođe kraj, pa tako mnoga značajna fudbalska imena nećemo imati prilike da gledamo na sledećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje će, kao što je Telegraf juče pisao, izgledati spektakularno. 

Među njima su najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava, Nemac Miroslav Klose, koji je neposredno pred Mundijal u Brazilu napunio 36 godina, kao i legendarni igrači sredine terena Engleske, Stiven Džerard i Frenk Lampard, koji sa 34, odnosno 36 godina, sigurno neće imati prilike da brane boje "Gordog Albiona" na narednoj svetskoj fudbalskoj smotri.

Naslednike za veoma bitne igrače moraće da nađu i Italijani. Jedan od najboljih igrača sveta u 21. veku Andrea Pirlo ima 35 godina, dok  je njegov saigrač iz Juventusa, golman koji je obeležio protekeklu deceniju Đanluiđi Bufon, godinu dana stariji.

Ljubitelji fudbala za četiri godine u Rusiji neće imati prilike ni da gledaju legendarne afričke napadače Samjuela Etoa i Didijea Drogbu. Kamerunac ima 33 godine, dok je sjajni napadač Obale Slonovače proletos napunio 36.

Pored njih, priliku da predstavljaju svoju reprezentaciju neće imati ni Španac Ćavi Ernandez koji ima 34 godine, a pod znakom pitanja će biti i Ćabi Alonso, koji je dve godine mlađi. Njihov kolega iz Grčke Jorgos Karagunis trenutno ima 37 godina, dok levi bek francuske reprezentacije Patris Evra ima 33 godine, pa bi njihov nastup bio neočekivan.

Tu se ne završava spisak. Golman SAD Tim Hauard,  koji je oduševio svojim odbranam na proteklom Mundijalu, ima 35 godina, dok je njegov kolega iz Brazila Žulio Cezar godinu dana mlađi, a već je nagovestio povlačenje.

Tu su još Meksikanac Rafael Markez koji ima 35 godina, urugvajski napadač Dijego Forlan, koji je godište bivšeg defanzivca Barselone, Holanđanin Dirk Kajt koji je dve godine mlađi, Belgijanac Danijel Van Bujten ima 36, a Australijanac Tim Kejhil 34 godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    17. jul 2014 | 09:10

    A gde je tu veciti mladic srpskog fudbala Tomislav Karadzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA