Avioni padaju, nedužni stradaju, ali fudbal u Ukrajini počinje u utorak!

Uprkos razaranjima i sukobima koji svakog novog dana donose nove žrtve, lopta u bivšoj republici SSSR-a neće stati, jer se u utorak igra Superkup, a za vikend startuje nova sezona u Premijer ligi

  • 0

Situacija u Ukrajini je iz dana u dan sve teže, a naročito se zakomplikovala posle obaranja malezijskog aviona u kome je poginilo 295 putnika i svi članovi posade. Međutim, bez obzira na ratom zahvaćenu zemlju tamošnji fudbalski čelnici su u dogovoru sa klubovima odlučili da nova sezona Premijer lige počne kao što je i planirano.

Dakle, uprkos razaranjima i sukobima koji svakog novog dana donose nove žrtve, lopta u bivšoj republici SSSR-a neće stati. Ovo je potvrdio i portparol Fudbalskog saveza Ukrajine, Pavel Ternovoj.

- Cela zemlja žali zbog nezapamćene tragedije. To ipak, neće uticati na početak prvenstva. Insistiramo na tome da fudbal ostane van politike – rekao je Ternovoj.

Da se od plana i programa Lige ne odustaje potvrđuju i pripreme za meč Superkupa između Šahtjora i Dinama iz Kijeva koji je na programu u utorak i igraće se na stadionu u Ljvovu, a kako je rečeno pd strane rukovodstva njihovog šampionata biće to prilika da se pokaže koliko su Ukrajinci jedinstveni u ovim teškim momentima za njihovu zemlju.

Start prvenstva je zakazan za petak, kada će premijernu utakmicu u novoj sezoni odigrati Metalurg iz Donjecka i Dnjepar, a ostali mečevi biće na programu u subotu i nedelju.

Ipak, ovogodišnji šampionat biće dosta promenjen u odnosu na plrethodni, jer u njemu neće biti timova Sevastopolja i Tavrije, koji se nalaze na Krimu koji je anektirala Rusija, pa će tako umesto standardnih 16 timova ove sezone biti 14 klubova koji će se takmičiti u dve faze. Nakon prvog dela, biće formirane tri grupe, i u svakoj će se timovi boriti za određeni cilj, titulu, izlazak u Evropu i opstanak.

Najveći problem bi za tamošnje ekipe mogao da predstavlja to što dosta stranih igrača koji su pod ugovorima, odbijaju da se vrate u zemlju nakon pauze, kao što su to učinili Brazilci iz Šahtjora.

U svakom slučaju Ukrajinci žele da pokažu da fudbal nema nikakve veze sa politikom i da ni oružani sukobi, ni razoreni gradovi, ni nedužne žrtve ne mogu da zaustave "najvažniju sporednu stvar na svetu".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA