NA LICU MESTA: Zavirili smo u moćnu imperiju Salcburga, mogućeg Partizanovog rivala! (FOTO)

Promena mesta održavanja treninga Čukaričkog u Salcburgu omogućila je Telegrafu da zaviri u velelepni trening centar kluba iz istoimenog grada

  • 0

Odluka Austrijanaca da Čukarički ne može da trenira na glavnom terenu ''Red Bul Arene'' u Salcburgu stavila je, u prvi mah, kisele osmehe na lica fudbalera i novinara, ali se rezervna opcija pokazala kao pun pogodak, pošto smo se upoznali s velelepnim trenažnim objektom kluba.

Sva nervoza i peripetije oko odlaska u ''Red Bul'' trening centar, kad smo lutali ulicama grada greškom organizatora, pale su u vodu već pri prvom kontaktu s ovim zdanjem. Maleni parking ispred carstva ''Red Bula'' bio je svedok mog ozarenog lica zbog mogućnosti ''prisnijeg'' upoznavanja ovog kampusa.

Već na samom ulazu susreli smo se s nekoliko pomoćnih terena koji su se nizali jedan pored drugog. Leva strana je bila rezervisana za one s veštačkom podlogom, dok je desna imala terene više takmičarskog karaktera jer su posedovali i semafor i reflektore i, naravno, tribine.

Gde god da se okreneš ugledaš znak ''Red Bula'' , a kompletno zdanje se prostiralo u nedogled. Taman toliko da nije moglo da stane na jednu fotogriju, ma koliko pokušavali. Obilazak objekta krenuo je onog momenta kada sam se upoznao s kvalitetom trave.

Malena kućica s trofejima prva se našla na putu tog obilaska, a tek kad smo malo bolje pogledali silne pehare u vitrinama, shvatili sam da ovo nije samo kompleks fudbalske, nego i hokejaške sekcije.

Na ideju kolege Dušana Albijanića s Radio televizije Srbije, pokušali smo da se probijemo do čuvenog ''Red Bul'' muzeja gde se nalazi carstvo ove kompanije. Ali tu je usledilo prvo razočaranje.

Uprkos velikim molbama da samo provirimo, dobili smo negativan odovor od Austrijanaca vezano za naš ulazak u željeni hangar. Uz tradicionalnu srpsku psovku i lažni osmeh morali smo da se pomirimo sa situacijom.

Tužni zbog propuštene prilike da posetimo muzej, ali u isti mah srećni što smo i ovo videli, uputili smo se na tribine kako bi odgledali trening Čukaričkog, čiji fudbaleri jedva čekaju da se pokažu u boljem svetlu nego pre sedam dana u Beogradu.

Ali ne, pre nego što smo bacili poslednji pogled ka svlačionici.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA