LŠ: Bajern "sedmicom" po Bazelu, "poker" Gomeza. Inter ispao u 91. minutu! (VIDEO)

Gomez sa četiri pogotka deklasirao švajcarskog šampiona, Brandao surovo kaznio Inter i odveo Marsej među osam najboljih

  • 0

Bajern ide u četvrtfinale Lige šampiona posle demonstracije sile nad Bazelom, a među osam najboljih neće biti Intera, koji je na svom terenu eliminisan od Marseja. Fatalan po "neroazure" je bio gol Brandaoa u 91. minutu.

 

Proradila je bavarska mašina! Gigant iz Minhena rešio je da sve neuspehe u ovoj sezoni iskali nad Bazelom. Bajern je sa 7:0 deklasirao švajcarskog šampiona i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. Blistali su napadači minhenskog kluba...

 

Mario Gomez je sa četiri gola u maniru vrhunskog centarfora izbušio gol Bazela kao "švajcarski sir". Dva gola je dodao Roben, jedan Miler, a Riberi je na gotovo identičan način namestio tri gola Gomezu u roku od 17. minuta.

 

Trener Bajerna Jup Hejnkes ipak nije od prvog minuta gurnuo u vatru rovitog Bastijana Švajnštajgera, ali mu se to nije osvetilo. Krenuo je sa najofanzivnijom mogućom formacijom praveći strašan pritisak na Švajcarce, pa se nije ni osetilo da su Boateng i Badštuber na pozicijama štopera.

 

Napori su urodili plodom već u 10. minutu. Miler je šutirao, a igrači Bazela su neuspšeno blokirali udarac i lopta im se odbila iza leđa. Roben je utrčao iza njih, pokupio loptu i izbio sam pred Zomera. Preciznim udarcem u suprotan ugao Holanđanin je matirao čuvara mreže Bazela i doveo Bavarce u vođstvo.

 

 

Prednost Nemaca je duplirao Tomas Miler u smiraj prvog poluvremena. Roben mu je vratio uslugu za prvi gol. Asistirao je sa desnog krila, a Miler sa pet metara izuzetno preciznim udarcem levicom našao put do mreže. Pre toga, Miler je u 22. minutu imao sjajnu šansu, ali mu je Zomer skinuo zicer.

 

Ali, ni to nije bilo sve od Bavaraca u prvom delu igre. Posle slobodnjaka Krosa u 44. minutu, Badštuber je došao do lopte i uputio je pred gol, gde se Gomez najbolje snašao i sproveo loptu u gol. 

 

Gomez je seriju nastavio i u drugom poluvremenu. Pet minuta posle odmora, Riberi je prošao Štajnhofera po levom krilu i uputio loptu pred gol Švajcaraca. Gomez je stajao gde pravi centarfori inače stoje i, podmetnuvši stopalo, skrenuo je loptu u mrežu. U 61. minutu Gomez stiže do het trika. Gol sličan kao i prethodni... Opet je Riberi "probio" Štajnhofera i opet Gomez bio na pravom mestu posle centaršuta. Razlika je što je ovoga puta glavom pogodio gol. Ni to nije bilo sve od čudesnog Bajernovog napadača. Samo šest minuta kasnije postiže i četvrti gol na meču! I opet je Riberi bio asistent i opet je predriblao nesrećnog Štajnhofera... Ubrzo posle toga, trener Bazela je iz igre izvadio Štajnhofera.

 

Sedmi gol za Bajern bio je delo Robena. Iako je ceo stadion navijao da Gomez postigne još jedan gol i ponovi magičnu noć Lea Mesija od prošle nedelje, to se ipak nije desilo... Ali i bez toga Bavarci mogu da budu prezadovoljni, jer su pružili partiju na nivou onih sa početka sezone i "uterali stah u kosti rivalima" pred žreb za četvrtfinale.

 

Bajern - Bazel 7:0 (prvi meč 0:1) - dalje ide Bajern

 

(Roben 10, 81, Miler 42, Gomez 44, 50, 61, 67)

 

Stadion i gledalaca: "Alijanc Arena" (65.000)

 

Sudija: Mark Klatenburg (Engleska)

 

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber,  Alaba - Luiz Gustavo, Kros - Roben (od 82. Timoščuk), Riberi (od 78. Pranjić), Miler (od 70. Švajnštajger) - Gomez

 

BAZEL (4-4-2): Zomer - Park Jo Ho, Dragović, Abraham, Štajnhofer (od 70. Degen) - Šaćiri (od 80. Zua), Kabral, Džaka, F. Frej (od 61. Štoker) - A. Frej, Štreler 

 

 

Inter je bio na ivici da makar uđe u produžetke sa Marsejom i u dodatnih 30 minuta proba da izbori četvrtfinale. Ipak, Brandao je golom za Marsej u 91. minutu zapečatio nade "neroazura".

 

Klaudio Ranijeri je opet mnogo menjao sastav. Od prvog minuta je ukazao poverenje Dejanu Stankoviću.  Inter je daleko bolje otvorio meč od Marseja. Već u 8. minutu su mogli do vođstva, ali je šut Snajdera izblokiran na gol liniji. Desetak minuta kasnije, Dejan Stanković je idealno centrirao, a Milito sa peterca udarcem glavom pogodio golmana Mandandu i propustio fenomenalnu priliku. Ipak, "neroazuri" za 45 minuta nisu uspeli da pronađu put do mreže Francuza, ali su onim što su pružili mogli da budu zadovoljni, jer je gol Marseja visio u vazduhu.

 

U drugom delu, Ranijeri je uvođenjem Obija i Pacinija, umesto indisponiranih Snajdera i Forlana, još više pojačao dinamiku napada svog tima. Ređale su se šanse pred golom gostiju, ali Maikon, Milito i kompanija nisu imali sreće. Konačno u 75. minutu Milito je bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom Marseja i savladao Mandandu. Inter je pohrlio u napad da sve reši, ali je surovo kažnjen u 91. minutu. Rezervista Brandao iskoristio je grešku Samuela i odveo svoj tim među osam najboljih. 

 

 

Inter je uspeo da pobedi golom Pacinija sa bele tačke u poslednjem minutu, ali mala im je to uteha kada su ispali. Jedini hendikep za Marsej je što će u četvrtfinalu biti bez golmana Mandande, koji je skrivio pomenuti penal i zaradio crveni karton.

 

Inter - Marsej 2:1 (prvi meč 0:1) - dalje ide Marsej

 

(Milito 75, Pacini 90+4 penal - Brandao 90+1)

 

Crveni karton: Mandanda (Marsej) u 90+4

 

Stadion i gledalaca: "Đuzepe Meaca" (56.000)

 

Sudija: Pedro Proensa (Portugalija)

 

INTER (4-3-2-1): Žulio Cezar - Maikon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zaneti, Poli (od 74. Kambijaso), Stanković - Snajder (od 58. Obi) - Milito, Forlan (od 58. Pacini)

 

MARSEJ (4-2-3-1): Mandanda - Aspilikueta, N'Kulu, Dijavara, Morel - Dijara, M'Bija - Amalfitano, Valbuena (od 77. Šejru), A. Aju (od 90+4 Brasiljano) - Remi (od 87. Brandao)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA