Đoković se izdigao sa ruba poraza i došao do trijumfa nad Monfisom!

Srpski teniser je mnogo teže nego što se očekivalo došao do trijumfa. Gubio je u trećem setu 3:1, ali se izdigao i u taj brejku bio perfektan i plasirao se u narednu rundu

  • 8

Novak Đoković uspešno se vratio na teren posle odmora koji je imao nakon osvajanja Vimbldona. Sveže oženjeni srpski teniser po prvi put je igrao zvaničan meč u singl konkurenciji na jednom turniru sa burmom na ruci, ali mu to nije smetalo da nastavi po starom i ostvari pobedu nad Gaelom Monfisom 6:2, 6:7, 7:6.

Iako se pre nekoliko dana na žrebu šalio sa svojim današnjim protivnikom, to nije smetalo najboljem igraču sveta da ga pobedi u svom prvom meču na ovogodišnjem izdanju Rodžers kupa u Torontu. Srbin je bio na svom nivou samo tokom prvog seta, dok je u druga dva viđena velika borba i prava drama.

Ubedljivo je dobio prvi set Đoković napravivši dva brejka i gotovo ne pružajući nikakvu šansu rivalu. Prvi servis je bio fantastičan na skoro 80%, a kao što je i očekivano ritern je funkcionisao besprekorno te je zato vrlo brzo na semaforu pisalo 6:2 za srpskog tenisera.

Drugi set je doneo mnogo veću borbu, Francuz je zaigrao mnogo bolje dok su se kod prvog reketa na svetu videli simptomi pauze koju je napravio, a možda je i zbog ubedljive igre u prvom delu došlo do opuštanja. Zato je 27-godišnji Monfis rešio drugi period u svoju korist posle taj brejka.

Treći period je doneo veliku dramu na terenu i samo oni sa najčvršćim živcima da posmatraju meč. Novak je bio na ivici poraza kada je gubio sa 3:1 u ovom setu, ali se izdigao i vratio brejk i došao do taj brejk, iako je imao nekoliko prilika da reši meč u svoju korist.

Ipak, odlična igra u odlučujućem gemu i odlični servisi vrlo brzo su mu doneli visoku prednost i došao je do trijumfa mnogo teže nego što su se nadali njegovi navijači, a verujemo i on sam. U narednom kolu ga čeka još jedan igrač iz zemlje "galskih petlova" i težak protivnik Žo-Vilfred Conga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA