Ko je Nefči, stari dužnik Partizana: Grobari još pamte Stamenkovića i njegov sukob s Mitrovićem! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su pre dve godine igrali protiv najpoznatijeg kluba iz Azerbejdžana, a nisu uspeli da ga pobede u dva susreta, koje su obeležili incidenti između bivšeg napadača kluba iz Humske i nekadašnjeg golmana Crvene zvezde

  • 8

Partizan ove sezone u evropskim kvalifikacijama baš hoće timovi protiv koji je već igrao poslednjih nekoliko sezona i koje nije uspevao da pobedi. Posle Ludogoreca koga i drugu godinu uzastopno nije uspeo da izbaci, sada mu je prepreka za ulazak u Ligu Evrope Nefči protiv koga je igrao u grupnoj fazi ovog takmičenja 2012. godine.

Crno-beli su tada dva puta igrali protiv azarbejdžanske ekipe, a nijednom nisu uspeli da trijumfuju, a oba susreta su završena nerešenim rezultatom. U Beogradu nije bilo golova, dok je u Bakuu bilo 1:1, a strelci su bili Mitrović za ekipu iz Humske i Flavinjo za Nefči.

Međutim, ti susreti nisu toliko upamćeni po rezultatu koliko po ponašanju tada 18-godišnjeg Aleksandra Mitrovića, koji je prvo izazvao incident po završetku meča u Beogradu posle koškanja sa Sašom Stamenkovićem golmanom azarbejdžanske ekipe, a bivšim čuvarem mreže Crvene zvezde, a zatim je na gostovanju zaradio isključenje zbog prigovora sudiji.

Podsetimo, u prvom meču u na stadionu crno-belih mladi i temperamentni napadač je bio iznerviran reakcijom bivšeg golmana najvećeg rivala, koji je ispod dresa nosio majicu sa obeležjima navijača Zvezde i koji je želeo da istrči počasan krug oko terena. Umalo je tada došlo do tuče, koju su sprečili trener Vladimir Vermezović i Nemanja Tomić.

Ipak, od tada se mnogo toga promenilo kao i igrači obe ekipe. Iz Partizana je otišao problematični Mitrović koji je sada jedan od najboljih evropskih napadača, zatim nema više ni Ivana Ivanova, Lazara Markovića, Nemanje Tomića, Aleksandra Miljkovića, braće Šćepović...

Od Partizanovih koji su nastupali u ta dva meča u sadašnjem timu su samo Ostojić, Saša Marković, Nikola Ninković i Vladimir Volkov. Sa druge strane, mnogo više igrača iz tog perioda su ostali u Azarbejdžanu. Tu je strelac Flavinjo koji je sada kapiten, a u ekipi su i dalje Stamenković, Vobaj, Bertući, uz još nekolicinu novih Brazilaca.

Što se tiče rezultata Azarbejdžanaca, oni su na domaćem planu podbacili prošle sezone osvojivši tek četvrtu poziciju u prvenstvu posle tri uzastopne titule šampiona, a kada je Evropa u pitanju i dalje im je najveći supeh taj plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Inače svoj ovosezonski evropski put su započeli od 2. kola kvalifikacija za drugo po jačini takmičenje i susretima protiv slovenačkog Kopera koji su izbacili pobedom na domaćem terenu i golom u gostima, a veoma teško su izašli na kraj u sledećoj rundi sa gruzijskom Čihurom, koju su pobedili 3:2 u gostima, a kod kuće su igrali bez golova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    8. avgust 2014 | 15:09

    Bolje da te uefa jednom izbaci,nego ludogorec 2 puta :)

  • Zemco

    8. avgust 2014 | 15:42

    Da ste poceli da kaznjavate a da negledate reprize ovo danas se nebi desavalo Igraci se ponasaju kao najvece zvezde oni nemaju gram mozga

  • fadil vokri

    8. avgust 2014 | 17:55

    Au zemo ovo nemamo sanse da prodjemo.mogu vam dovesti 4-5 igraca iz tirane da ojacamo kadar!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA