CARICA IVANA: Imala sam najbolji skok dana od 6.97 metara, ali...

Srpska atletičarka posle osvojene srebrne medalje ističe da je u petoj seriji skočila 6.97 metara, ali je od osnovne linije bila odaljena čak 17 centimetara

  • 9

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je svoju prvu medalju na Evropskim prvenstvima pošto je zauzela drugo mesto u Cirihu skokom od 6.81 metar.

Ivana je do četvrte serije bila najbolja, ali je onda Francuskinja Elojzi Lesur skočila 6.85 i osvojila zlatno odličje. Ipak, ostaje žal zbog toga što je Srpkinja skočila 6.97 u jednom momentu, ali je 17 centimetara bila iza osnovne linije.

- Nisam imala utisak tada da je takmičenje završeno. Bila sam ubeđena da mogu da vratim zlato. Probala sam to u petoj seriji. Napravila sam najbolji skok dana od 6,97 metara, ali je zvanično 6,80, jer sam došla 17 centimetara do daske. Na nivou sam na kome sam očekivala da ću biti ovde, na vrhuncu sezone u kojoj imam i svetsku dvoransku bronzu u Sopotu - rekla je Ivana za Sportski žurnal i nastavila:

- Lesur je svojih 6,85 napravila bez i jednog centimetra lufta. Njoj je vetar bio u grudi samo 0,3 metra u sekundi, a meni čak 1,6. To znači da sam imala dva najbolja skoka dana, ali sam ostala na srebru. Ne želim da mi išta umanji radost i značaj ovog odličja, moje prve medalje s evropskih prvenstava. Imala sam i malih zdravstvenih problema, ali sada je sve prošlost. Sjajno sam se borila i radosna sam zbog svega.

Podsetite se skoka kojim je Ivana Španović osvojila srebrnu medalju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tipi

    14. avgust 2014 | 09:54

    Bolje da si vise trenirala, a manje se slikala... Mozda bi osvojila zlato.

  • Zost

    14. avgust 2014 | 03:28

    Bravo Ivana.Idemo dalje.Bila si najbolja .To ces i na svetskom prvenstvu pokazati.

  • Ivana

    14. avgust 2014 | 10:27

    Slatka ova nasa Ivana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA