Seltik i Glazgov u šoku! Maribor se plasirao u Ligu šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Zenita i u revanš utakmici pobedili su belgijski Standard rezultatom 3:0 i plasirali se u Ligu šampiona*Maribor minimalnim rezultatom slavio protiv Seltika u Glazgovu i po drugi put u istoriji se plasirao u najelitnije evropsko takmičenje

  • 12

Fudbaleri Zenita prvi su tim koji se kroz plej-of plasirao u Ligu šampiona. Ruska ekipa je u revanš meču poslednje runde kvalifikacija savladala belgijski Standard rezultatom 3:0 i tako obezbedila sebi učešće u najelitnijem evropskom takmičenju. U prvom meču, Zenit je takođe slavio minimalnim rezultatom.

Domaća ekipa je u vođstvo došla pogotkom Rondona u 30. minutu. Nadu Belgijancima vratio je Fajzulin, jer je za samo 13 minuta dobio dva žuta kartona, ali Standard nije umeo da iskoristi igrača više, pa je Hulk sa dva pogotka u nastavku postavio konačan rezultat.

Maribor je napravio veliku senzaciju i šokirao celu Škotsku. "Ljubičasti" su u Glazgovu savladali ekipu Seltika minimalnim rezultatom i tako se po drugi put u istoriji plasirali u Ligu šampiona. Jedini gol na utakmici postigao je Tavareš u 75. minutu. Maribor je prvi put igrao u ovom takmičenju u sezoni 1999/2000, kada su izbacili ekipu Liona, a član te ekipe bio je današnji trener slovenačkog tima, Ante Šimundža.

Seltik je administrativnim putem prošao u plej-of za Ligu šampiona, s obzirom da je Legija izbačena zbog sitnog propusta, pa im se na neki način taj prolazak obio o glavu u ovom dvomeču, dok će Maribor četvrtu godini zaredom i na jesen igrati u Evropi, ali ovoga puta će se mušema tresti i na "Ljudskom Vrtu".

Plej-of za Ligu šampiona:

Utorak:

Zenit - Standard 3:0 (prvi meč 1:0)

BATE - Slovan 3:0 (prvi meč 1:1)

APOEL - Alborg 4:0 (prvi meč 1:1)

Seltik - Maribor 0:1 (prvi meč 1:1)

Porto - Lil 1:0 (prvi meč 1:0)

Sreda:

Arsenal - Bešiktaš 20.45 (prvi meč 0:0)

Atletik Bilbao  - Napoli 20.45 (prvi meč 1:1)

Bajer Leverkuzen - Kopenhagen 20.45  (prvi meč 3:2)

Ludogorec - Steaua 20.45 (prvi meč 0:1)

Malmo - Salzburg 20.45 (prvi meč 1:2)

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P.F.C.

    26. avgust 2014 | 22:44

    Bas volim. I inat uefi koja je izbacila legiju a gura mrtve skote

  • duci

    26. avgust 2014 | 23:29

    Kad ovo vidim e onda pomislim na moju Zvezdu i shvatim koje smo dno dotakli Maribor drugi put Dinamo igrao LŠ redovno igraju LE cak je i Partizan igrao LŠ a moja Zvezda koja je bila strah i trepet ne moze da sastavi kraj s krajom

  • Emmons

    26. avgust 2014 | 23:23

    Ucite gospodo iz uprava nasa dva "giganta"kako se moze u ligu sampiona i iz male drzave...Odu pare na pravo mesto i L.S.nije san,vec java.Svaka cast za Maribor.Neko to od gore vidi sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA