UEFA će kazniti Legiju zbog navijačke koreografije koja je oduševila svet! (VIDEO)

Sporni transparent bio je istaknut uoči pobede Legije u plej of meču za Ligu Evrope nad kazahstanskim Aktobeom

  • 19

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv varšavske Legije, zbog uvredljivog transparenta navijača, nezadovoljnih zbog izbacivanja kluba iz baraža za Ligu šampiona.

Navijači tog kluba istakli su baner sa naslikanom svinjom koja je imala znak UEFA, uz slogan "Pošto fudbal nije važan, novac jeste". Ovaj transparent bio je istaknut uoči pobede Legije u plej of meču za Ligu Evrope nad kazahstanskim Aktobeom.

Moguće je da Legiji bude izrečena kazna uoči prve utakmice grupne faze Lige Evrope 18. septembra protiv Lokerena.

Legija je eliminisana iz trećeg kola kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Seltika, pošto je igrala sa suspendovanim igračem.

UEFA je dodelila Škotlanđanima pobedu od 3:0 i prolaz u baraž za Ligu šampiona, u kojem je izgubio od Maribora sa 1:0.

Legija se suočava sa trećom kaznom UEFA u četiri sezone. UEFA je kaznila Legiju zbog rasističkog ponašanja navijača zatvaranjem dela stadiona tog kluba prošle sezone.

Navijači poljskog kluba su kažnjeni i pre tri godine kada su u meču protiv Hapoela iz Tel Aviva istakli transparent na kojem je u arapskom, arabesknom stilu bilo ispisano "Džihad Legija".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA