Ni dve meč lopte nisu bile dovoljne Monfisu da sruši Federera (FOTO)

Švajcarac gubio sa 2:0, ali je uspeo da se plasira u polufinale US Opena gde će ga čekati Hrvat Marin Čilić

  • 0

Bio je Gael Monfis na pragu toga da eliminiše Rodžera Federera sa ovogodišnjeg US Opena, imao je vođstvo od 2:0 u setovima i dve meč lopte, ali je Švajcarac pokazao svoju tenisku veličinu, uspeo da preokrene i plasira se u polufinale gde će ga čekati Hrvat Marin Čilić.

Fenomenalno je Monfis ušao u meč. Prvi set je dobio sa 6:4, drugi sa 6:3, ali se Federer potom konsolidovao i smanjio na 2:1 u setovima. Ključni momenat dogodio se u finišu četvrtog seta. Nakon tri i po sata borbe, Francuz je u desetom gemu imao dve meč lopte.

Međutim, nije uspeo da ih iskoristi, ali što je još gore dozvolio je Federeru da napravi brejk i na kraju uzme i drugi set - 7:5. To je značio kraj za Monfisa koji je u petom setu praktično bio samo nemi posmatrač.

Bila je ovo osma Federerova pobeda u deset međusobnih duela sa Monfisom koji nije uspeo da po prvi put veže dve pobede protiv tenisera iz TOP 10. Kao što smo već rekli, Federer će se za finale boriti protiv Hrvata Čilića koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha u tri seta - 6:2, 6:4, 7:6 (7:4). Čilić je prvi hrvatski teniser polufinalista US Opena od 1996. godine, kada je to pošlo ta rukom Goranu Ivaniševiću, njegovom sadašnjem treneru.

U drugom polufinalu sastaće se prvi reket sveta Novak Đoković i dečko koji je srušio skoro stogodišnju tradiciju - Kei Nišikori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA