Ko je Novakov protivnik u polufinalu? Momak koji je srušio rekord star skoro 100 godina!

Protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu US Opena biće Kei Nišikori, a evo šta sve treba da znate o ovom sjajnom japanskom igraču

  • 0

Najobolji teniser sveta, Novak Đoković igraće osmi put uzastopno polufinale US Opena. Srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Endi Marija rezultatom 3:1, a u borbi za finale snage će odmeriti sa Japancem, Kei Nišikorijem, koji je do polufinala stigao preko Stanislasa Vavrinke i tako postigao jedno značajno dostignuće.

Naime, Nišikori je je prvi Japanac posle 1918. godine koji će igrati polufinale u Njujorku.

Tada je Ičija Kumagi uspeo da osvoji titulu na poslednjem Gren Slemu sezone.

Pored toga, Nišikori će postati i prvi Japanac koji igra polufinale jednog Gren Slema, prvi put posle 1933. godine, kada je Jiri Sato uspeo da se dokopa polufinala Vimbldona.

Evo još nekoliko informacija o ovom omalenom teniseru, koji svake godine sve više napreduje.

Nišikori je rođen 1989. godine u Matsu u Japanu. Njegov otac je inženjer, dok je majka učiteljica klavira. Tenisom je počeo da se bavi sa pet godina, a sa 14 godina odlazi u Majami na poznatu tenisku akademiju Nika Bolitijerija, a veliki problem mu je predstavljalo to što nije znao engleski jezik.

Tokom juniorskih dana je beležio zapažene rezultate uključujući i osvajanje Rolan Garosa 2006. godine. A dve godine nakon toga usledio je prelazak u seniorsku kategoriju.

Nišikori je polako gradio svoju karijeru i 2008. godine je proglašen za "novajliju" godine u izboru ATP-a, najviše zbog titule osvojene na turniru osvojenom u Delraj Biču. Usledile su godine napornog rada, njegov rang se poboljšavao, da bi u maju ove godine dostigao svoju najbolju poziciju, deveto mesto.

U međuvremenu je osvojio i titule na turnirima u Tokiju,  Memfisu (dva puta), Barseloni (dva puta), a ove godine je igrao i finale na Masters turniru u Madridu.

Trenutno je 11. teniser sveta, sa Novakom Đokovićem je do sada igrao dva puta, a oba tenisera imaju po jednu pobedu. Nišikori je do sada na US Openu uspeo da pobedi Odešnika, Anduhara, Lenarda Majera, Miloša Raonića i Stanislasa Vavrinke.

(M.Raković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA