Đorđević: Kritike poštujem, ali ne dam nikom da poništi moj rad i trud! (VIDEO)

Analiza rezultata postoji i ja sam spreman da budem analiziran i kritikovan i prvi sam i jedini za bilo kakav neuspeh ako se to tako označi. Za uspeh su odgovorni igrači i to mi je potpuno jasno, rekao je selektor Srbije

  • 8

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević istako je da plasman u četvrtfinale Mundobasketa nije neki veliki rezultat, ali da ipak znači nešto srpskoj košarci.

On je istakao da nije razmišljao o tome šta bi bilo da smo izgubili i da li bi bilo ugroženo njgovo ime koje je stekao kao igrač.

Đorđević je naglasio da se srpska košarka ne sme analizirati kroz samo jedan rezultat već kroz celu situaciju u državi

- Teren ne laže, ovo nije veliki rezultat već dobijena jedna važna utakmcia na pravi način koji se dopao i nama i vama. Mi radimo na jedan način i program koji nije vezan samo za ovo takmičenje ili za dva dana. To je postavljanje pravila ne samo košarkaških već i sve ostalo.

- Srpska košarka se gradila godinama i decenijama, a obaveza svih nas je da pozitivno iznesemo  sve što se dešava.

- Analiza rezultata postoji i ja sam spreman da budem analiziran i kritikovan i prvi sam i jedini za bilo kaskav neuspeh ako se to tako označi. Za uspeh su odgovorni  igrači. Tu nemam nikakav problem i tu mi je sve potpuno jasno.

- Međutim,  daleko od toga da bi trebalo da rzmišljam o nekom stubu srama da smo ispali u osmini finala. Ja imam svoj život i svoju profesionalnost koju izgrađujem i tek ću da je gradim.

- Ja na taj način  nikada neću razmišljati i nikome neću dozvoliti da ono što sam uradio poništim u nekom pređašnjem životu. Svojom snagom i znanjem radom, ali i ne znanjem gledam napred, a naravno rezultat je tu da me kanališe - objasnio je Đorđević.

Pogledajte video sniman kamerom LG G3 telefona:

On je zatim pričao o srpskoj košarci i strpljenju koje nam treba da bi se vratili na stare staze uspeha

- Moramo da imamo strpljenja koje je jako tanko zbog čitave situacije u zemlji. Mi svi zajedno moramo da gradimo tu sportsku kulturu. Analize su potrebne, ali moraju da budu realne. Ja to nemam prava da zahtevam, ali smatram da je tako.

- Treba sagledati celu situaciju u zemlji, pa tek onda da zahtevamo ili tražimo od reprezentacije nešto,  bez obzira na to šta je ona uradila u prethodnih 20 godina.

- Koliko je interesantno da mene kao ličnost i ime i prezime gledate i analizirate okej, ja ne mogu da se branim. Ali postoji nešto što vidi i do čega se držim je da dajem sve od sebe kao i drugi koji su oko mene.

Pogledajte video sniman kamerom LG G3 telefona:

- Od ovog sporta svi zajedno živimo. Ajmo da se ujedinimo da zajedno nađemo način kako će sve to da zajedno poraste i dostigne neki nivo. To je jedan od mojih zadataka, da košarka dobije popularnost da klinci i klinke izađu na teren i igraju košarku.

- U tome će pomoći i ovaj plasman u četvrtfinale. Ovi momci daju sve od sebe imaju pravi odnos prema igri i košarka je takva da nikad ne znaš kakav ćeš rezultat da napraviš...- poručio je Đorđević

(Izveštač Telegrafa iz Španije, Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    9. septembar 2014 | 06:44

    Sale, svi pravi ljubitelji kosarke potpuno su svesni stanja u kome je nasa kosarka vec duze vreme i zdusno te podrzavaju. Za one zlonamerne ne treba da te je briga - ignorisi ih. Oni se hrane losim rezultatima, a svaciji eventualni uspeh im je mucni problem, jer misle da ce oni sami biti manje losi ako i neko drugi ima neko lose iskustvo. Samo napred! Zelim i tebi i svim igracima sve najbolje!

  • Miki

    9. septembar 2014 | 10:16

    Sale legendo, u potpunosti te podržavam i želim sve najbolje u životu. Srbija će proći u polufinale.

  • bla

    9. septembar 2014 | 11:43

    sale skidam kapu nisi se obrukao kao sinisa mihajlovic....a moram priznati da sam na prvu pomislio da ce biti tako.....i dalje si za mene ziva legenda....ostali koji te pljuju ti nisu ni do kolena....samo napred do medalje pa nek bude i bronza....a ako ne vi ste za mene zlatni medalja nije bitna.....ipak je ovo ekipa kojoj hvali iskustvo....a to se preko noci ne dobija......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA