"THE TROJKA" EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF! Američki komentator za kojim su odlepili Srbi! (VIDEO)

Pročitajte zanimljivu priču o tome kako je zapravo Lijam Keni naučio srpske izraze, a samo za čitaoce Telegrafa je ponovio ono čuveno "The trojka from downtown"

  • 9

Komentator FIBA i Evrolige, ali internet televizije, Lijam Keni, pristao je da za Telegraf objasni kako je došlo do toga da na utakmicama košarkaške reprezentacije Srbije na Mundobasketu viče "The trojka" kada se ubaci šut za tri poena.

Keni otkriva kako je naučio izraze "the trojka", "kao kap i "čisto kao suza".

- Ja sam Irac, ali sam odrastao u Americi, a trenutno živim u Londonu. Takođe, osim što sam komentator za FIBA i Evroligu, radim kao nastavnik u školi u Londonu.

- Tamo ima dosta učenika iz Srbije i Crne Gore i ja ih uvek pred neku utakmicu koju igra srpski tim u Evroligi pitam za imena i prezimena košarkaša kako se izgovaraju.

- Jednom kad smo pričali, učenik mi je rekao "Hej profesore, da li biste mogli da kažete "the trojka" kad neko iz Srbije postigne koš? - objašnjava Keni i dodaje:

- Rekao sam - što da ne - i tako je počelo - otkriva komentator Fiba.

Pogledajte ceo intervju sniman LG G3 telefonom a na kraju ćete čuti i specijalno za čitaoce Telegrafa kako izgovara famozno "the trojka".

(Izveštač Telegrafa iz Španije: Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA