Zvezda s Napretkom, Partizan s Čukaričkim: Evo šta očekuju treneri večitih!

Utakmica između Napretka i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 sati u Kruševcu, a ona između Partizana i Čukaričkog istog dana od 19.30

  • 3

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegov tim protiv Napretka očekuje najteži meč od početka prvenstva, ali da uprkos tome želi pobedu u Kruševcu kako bi crveno-beli zadržali maksimalan učinak.

- Odlazimo u goste Napretku, to je najteža utakmica od starta prvenstva. Napredak ima samo jedan bod, ali to nije merilo njihove snage. Želimo nova tri boda, iako je na njima veliki pritisak. Moji igrači su najbolji u Srbiji i to moraju sutra da dokažu - rekao je Lalatović na konferenciji za medije na stadionu Marakana.

Lalatović je letos preuzeo Zvezdu, a pre toga je šest meseci bio trener Napretka.

- Proveo sam lepih šest meseci u Kruševcu, napravili smo dobre rezultate. Srušili smo tradiciju dugu 26 godina pobedom nad Partizanom, publika me je zavolela i siguno joj nije bilo prijatno zbog mog odlaska. Ipak, Crvena zvezde je moja druga kuća i ne vidim nijedan razlog da me loše dočekaju. Koliko sam čuo neće mi biti prijatno - rekao je Lalatović.

On je istakao da je neizvestan nastup Darka Lazića, koji je pre dva dana na treningu povredio zadnju ložu.

- Lazić je osetio bol u loži, nije trenerio i danas ćemo videti da li će igrati. Ukoliko ne bude mogao, imamo spremnu zamenu. Ostali su svi spremni za meč - rekao je Lalatović.

Trener Zvezde poručio je da izuzetno ceni fudbalere Napretka, iako posle četiri kola zauzimaju 14. mesto na tabeli.

- Imaju dobar tim, pogotovo su jaki u napadu. Agresivni su, igraju na kontre i polukontre, ali Zvezda uvek ide na pobedu igrala na svom ili gostujućem terenu. Nama je imperativ odbrana titule i hoćemo tri boda - poručio je Lalatović.

Fudbaler Darko Lazović istakao je da očekuje težak meč u Kruševcu.

- Biće teško, domaćin ima jedan bod i pod velikim je pritiskom. Nećemo da gledamo njih, već sebe i odigramo kao u prva četiri kola -  rekao je Lazović.

Utakmica između Napretka i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 sati u Kruševcu.

PARTIZAN: NE RAZMIŠLJAMO O TOTENHEMU

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da utakmicom protiv Čukaričkog crno-beli počinju tešku seriju, koja bi u velikoj meri mogla da odredi ishod sezone.

- Čeka nas pakleni ciklus od sedam utakmica za 20 dana, moramo da zbijemo redove, da nam koncentracija i motivacija bude na nivou i pokušamo da odigramo i iznad relane mogućnost. Igrači Partizana moraju da budu spremni za to što ih čeka, uostalom ceo svet igra 60 utakmica po sezoni, a mi samo tridesetak i dodatnih šest ne bi smelo da nam predstavlja problem - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

On je istakao da razmišlja samo o predstojećem duelu i da ga u ovom trenutku ne zanima meč sa londonskim velikanom na startu Lige Evrope.

- Danas me Totenhem uopšte ne zanima, on nema značaj ako izgubimo ili odigramo nerešeno sa Čukaričkim. Mi živimo ovde u Srbiji i zato svaku utakmicu moramo da igramo kao kvalifikacionu ako hoćemo da osvojimo titulu - rekao je Nikolić.

Trener Partizana naglasio je da je Čukarički verovatno najorganizovaniji klub u Srbiji, što je potvrdio i poslovanjem u letnjem prelaznom roku.

- Čukarički je u ovom prelaznom roku potrošio više novca od Partizana, uostalom mi smo potrošili nula evra ili dinara. Ipak, moramo i možemo sa ovim igračima da iznesemo sve utakmice koje nas čekaju i zato ćemo da vadimo i poslednje atome snage iz sebe. Partizan ne trpi prosek i male stvari - poručio je Nikolić.

On je podsetio da zbog teških povreda sigurno neće moći da računa na Darka Brašanca i Miloša Ostojića i dodao da je Andrija Živković pod znkom pitanja, jer ponovo ima problem sa prednjom ložom.

- Brašanac je možda završio polusezonu, učinićemo sve da ne bude tako. On je igrač koji će nam mnogo nedostajati, ali imamo fudbalere spremne da ga zamene u ovom trenutku - rekao je Nikolić.

Utakmica 5. kola Superlige Partizan - Čukarički igra se sutra od 19.30 sati na stadionu u Humskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cuvari trona

    12. septembar 2014 | 17:03

    Zvezda je vec sredila stvar.Placeno je preko racuna za struju.Krusevlajni duguju a zvezdana to sredila za tri nova kupljena boda.Lopovski kako i dolikuje laznom sammpionu koga je i fifa i uefa isterala sa svjetskih terena.naravno tamo je mjesto jedinom pravom sampionu PARTIZANU.

  • Svaba

    12. septembar 2014 | 16:41

    Шта то значи играмо сваких три дана утакмицу па људи који раде иду сваког дана на посао раде осам сати за далеко мање пара ево наш премијер Вучић ради 18-20 сати дневно и не буни се!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA