LEGENDA LITVANSKE KOŠARKE DAO SAVET ĐORĐEVIĆU: Igrajte zonu protiv Amera! (VIDEO)

Šarunas Marčuljonis smatra da je greška Litvanaca upravo to što nije postavila zonsku odbranu protiv selekcije SAD-a u polufinalu Mundobasketa

  • 8

Legendarni košarkaš Litvanije Šarunas Marčuljonis, koji je igrao protiv Jugoslavije u finalu Evropskog prvenstva 1995. godine, nije iznenađen trenerskim uspehom Aleksandra Đorđevića.

Popularni Sale nacionale u tom finalu 1995. godine rasplakao je Litvance, a kao i na terenu Marčuljonis smatra da od našeg selektora sve može da se očekuje i na klupi.

- Od Đorđevića možete sve da očekujete. Dobar general poznaje vojnike, šta drugo da kažem. Dokazao je da je naučio posao, za kratko vreme doneo je energiju i pomogao igračima da napreduju - rekao je Marčuljonis, koji ima savet za igru Srbije u finalu:

- Mi u polufinalu sa SAD-om nismo igrali zonu, ne znam zašto. Znam da Saša poznaje igru, znaćebar da uspori njihov napad. Ako pogađaš u napadu, neće imati priliku da trče kontre. Ima dobrih mladih igrača u srpskom timu, vidi se da su dobro trenirani, ne prave glupe greške. Sviđa mi se Bjelica, ima ogromne ruke i sjajne pokrete, uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Teodosić je u polufinalu igrao kao u transu,ovo je najbolja partija koju sam gledao posle dugo vremena. Drago mi je, jer je imao dosta teških godina. Važno je za igrača da bude samouveren.

Na pitanje da li finale Jugoslavija – Litvanija iz 1995. najbolje svih vremena, odgovara:

- Najkontroverznije sigurno.

Pogledajte video sniman LG G3 telefonom

(Izveštač Telegrafa iz Španije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonymous

    14. septembar 2014 | 13:37

    Litvanci su izgubili jer su se utrkivali sa Amerima umesto da su im umrtvili igru.

  • Anonymous

    14. septembar 2014 | 13:37

    Ma kakva crna zona, bolje da igramo coveka. Oni su opasni suteri a zona se probija trojkama. Jos su i u skoku nadmocni. A Litvanci su izgubili jer su se utrkivali sa Amerima umesto da su im umrtvili igru.

  • Dorat

    14. septembar 2014 | 15:54

    Da sad cete vi da komentarisete dal je bolje zona ili covek coveka... maksimalna podrska saletu i strucnom stabu!!! HLADNOM GLAVOM I VRUCIM SRCEM!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA