NIKAD VEĆA EUFORIJA U SRBIJI: Sve sem finala Mundobasketa je danas nevažno!

Ostalo je još malo vremena do konačnog obračuna: koja je vaša poslednja poruka našim momcima pred početak finala?

  • 81

Ovakvu euforiju u Srbiji odavno nismo osetili! I oni koji su verovali u visok plasman naše košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu, i oni koji su govorili da posle grupe "pakujemo kofere" - SVI će večeras od 21 sat bodriti izabranike Aleksandra Đorđevića da ostvare podvig nemerljivih razmera!

Verujemo da će kafići i trgovi biti puni, uzbuđenje na vrhuncu, zastava i navijačkih rekvizita na sve strane, jer - košarka se vratila kući.

Herojske partije naših momaka zadivile su celu planetu  - tokom dana je na društvenim mrežama bilo primetno da ljubitelji košarke širom sveta šalju podršku tim smelim momcima protiv uvek favorizovanih igrača SAD, koji ne žele da naši igrači pokažu i večeras lepotu igre koja ih je dovela do finala.

Usput, ti igrači su, ničim izazvano, posle lakšeg treninga, odlučili da se ne pojave na obaveznoj konferenciji za novinare, koja je po pravilima FIBA, obavezna posle svakog treninga. Selektoru Majku Križevskom je izgleda ovo bila riskantna taktika, za koju se opredelio čak i po cenu ozbiljne kazne.

Na drugoj strani, odlično raspoloženi košarkaši Srbije su ćaskali sa novinarima i šalili se kao Miroslav Raduljica uz kafu. Na kraju je veliki šampion, motivator i selektor Aleksandar Đorđević poslao jasnu poruku s kakvim stavom naša selekcija ulazi u finale Mundobasketa:

- Može se protiv svih ekipa, a videćemo da li oni mogu protiv Srbije.

Pre 12 godina smo igrali poslednje finale Svetskog prvenstva u Indijanapolisu, pa ste u toku dana mogli da čujete od naših košarkaša gde su oni bili tokom meča, posle kog je Dejan Bodiroga podigao pehar. Jednom od njih je taj događaj preusmerio karijeru ka košarci!

Sada je red na njih, iako to niko od njih pre početka svetske smotre u Španiji nije tražio. Već sada su heroji Srbije, već sada znamo da ćemo im obezbediti doček za pamćenje...

I što je poručila jedna Jovana u opširnom komentaru na našem portalu: I ako ne pobede, nema veze. Jer ćemo znati da su i oni verovali i dali sve od sebe. Dali poslednji atom svoje snage, dali život tamo, za sve nas, za našu trobojku.

Ostalo je još malo vremena do konačnog obračuna: koja je vaša poslednja poruka našim momcima pred početak finala?

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    14. septembar 2014 | 18:53

    J***te im nanu naninu!

  • Dragan

    14. septembar 2014 | 18:58

    Samo hrabro!

  • Banja Luka slavi titulu !

    14. septembar 2014 | 18:55

    Prenesite kosarkasima poruku od Jovane i to ce biti dosta , to je poruka svih nas ! Zgazite ih braco , naplatite im sve ! IDEMO MOMCI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA