Poljaci poludeli za njim, a Srbija ga ne zove?! Selektore, pogledajte bar jednu moju utakmicu!

- Pre šest meseci dobio sam poljski pasoš, znam da su zainteresovani da nastupim za njihov nacionalni tim, faktički se čeka samo moj pristanak. Ovde me vole i cene, ali u mom srcu Srbija ima prednost. Sačekaću još malo, pa ćemo videti... - kaže trenutno najbolji srpski internacionalac Miroslav Radović

  • 21

Nedavno je njegovim pogotkom u Ligi Evrope poljska Legija u prvoj utakmici pobedilia Lokeren, zbog čega se javnost konačno zainteresovala za njega.

Srbin, nepravedno zanemaren u svojoj zemlji, u inostranstvu cenjen, uvažen i popularan, golgeter kluba iz Varšave Miroslav Radović, samo je ove sezone na 13 utakmica postigao 10 golova, zbog čega je naš najbolji internacionalac!

Ipak, kod nas su gledanije engleska, španska, nemačka i italijanska liga, gde srpski igrači nisu dominantni kao Radović u poljskoj.

- Razumem to, takvo je tržište. Možda naši fudbaleri ne igraju toliko, ali su lige naizgled atraktivnije, poznatije. Ja, opet, predlažem da svaki navijač pogleda jednu utakmicu Legije, mnogi bi se iznenadili kakav se fudbal igra. Nemam problem s tim šta je gledanije, važno mi je samo da u kontinuitetu dobro igram - realan je Radović u izjavi za naš portal.

Automatski se nadovezuje pitanje vezano za reprezentaciju Srbije. Radović ima pravo nastupa, zbog efikasnosti je sigurno zaslužio, ali poziva nema. Ni on ne zna zašto.

- Ne očekujem ništa od našeg Saveza, ni poziv u reprezentaciju - pomalo razočarano kaže, pa nastavlja:

- Očigledno dobra igra nije dovoljna. Evo, pozivam selektora ili bilo koga drugog da pogledaju Legiju, neka se uvere kako igram! Smeta mi samo što neki igrači koji sede na klupama u svojim klubovima dobijaju poziv za nacionalni tim, dok drugi nezasluženo bivaju izostavljeni - bez ustezanja objašnjava Miroslav.

Ima dvojno državljanstvo i ne isključuje mogućnost igranja za Poljake.

- Pre šest meseci dobio sam poljski pasoš, znam da su zainteresovani da nastupim za njihov nacionalni tim, faktički se čeka samo moj pristanak. Ovde me vole i cene, ali u mom srcu Srbija ima prednost. Sačekaću još malo, pa ćemo videti...

Fokusiran na klupski uspeh, Radović se osvrnuo na skorašnju nesrećnu eliminaciju iz najelitnijeg klupskolg takmičenja, kad je greškom administracije njegov klub otpisan, a dalje je prošao Seltik.

- Ubeđen sam da se takva greška neće ponoviti sledećih 100 godina. Zaista nam je svima teško palo što nismo prošli zbog zapisničke gluposti, kad smo na terenu pokazali koliko smo jaki. Fudbal se igra na travi, a mi smo bolji gde je trebalo. Nema smisla sad da žalimo za tim.

- Liga Evrope je takmičenje kojem smo maksimalno posvećeni. Trener je stavio jasan cilj - prolazak grupe L. Dobro smo startovali, imamo tu pobedu, a ključno bi bilo gostovanje u Turskoj. Ako pobedimo Trabzon, mogli bismo da učinimo značajan korak ka ispunjenju tog plana.

Tridesetogodišnji internacionalac ne razmišlja o kraju karijere, posebno ne u ovoj fazi kad dobro igra, ali nismo mogli da ne pitamo da li bi voleo da to bude u Partizanu, odakle je otišao 2006. ili u Legiji?

- Partizan je moja slaba tačka. Ne kajem se ni zbog čega u karijeri, ali mi je malo žao jer mislim da sam prerano otišao iz crno-bele porodice, svakako ne onako kako sam želeo. Hteo sam mnogo više da dam voljenom klubu. Zato bih voleo na kraju karijere još jednom da obučem Partizanov dres - emotivno nam otkriva ovaj fudbaler i poredi navijače svoj bivšeg i sadašnjeg kluba.

- Poljaci su nam mnogo slični, između ostalog, zato sam se i lepo snašao. Siguran sam da Legija ima najbolje navijače na svetu! Prate fudbal, razumeju se i vrlo su ostrašćeni. Na utakmicama u Varšavi uvek je pun stadion, glasni su, atmosfera je sjajna... I navijači Partizana su dobri, ali mislim da su Legijini najbolji.

Skoro smo videli kako su Poljaci organizovali nezaboravno Svetsko prvenstvo u odbojci, kad je na fudbalskom stadionu odigrana prva utakmica pred više od 60.000 ljudi, što potvrđuje kakva su sportska nacija.

- To otvaranje je bilo zaista nešto veličanstveno. Ovde su ljudi zaluđeni za sport, čim neko od njihovih sportista napravi i najmanji rezultat, oni to isprate i medijski i finansijski. Mi bismo mogli mnogo da naučimo od njih, bez obzira na to što smo siromašniji - priča Miroslav i komentariše činjenicu da je jedan od omiljenih sportista u Poljskoj.

Na društvenim mrežama, posebno na Tviteru, jako je popularan, a koliko cene njegovo mišnjenje potvrđuju gostovanja u raznim "tok-šou" programima, ne samo sportskim.

- Ovde sam izgradio ime, karijeru. Cene me, vole i poštuju. Jasno je da mi sve ovo prija, svojim radom sam to zaslužio, ali se isto tako na terenu trudim da se odužim za to što mi ukazuju toliku pažnju.

- Mnogo vole Srbiju i Srbe, što mogu da potvrde i ostali naši sportisti u poljskim gradovima. Šta god značajnije da se desi u Srbiji, oni isprate i kroz medije, onda me pozovu da prokomentarišem, možda im i bolje objasnim. Pričamo o politici, kulturi, zabavi, sličnostima i razlikama.

Na pitanje koga više vole u Poljskoj, Miroslava ili odbojkaša Aleksandra Atansaijevića, fudbaler Legije kroz smeh odgovara:

- To nije pitanje za mene, morate da vidite ko ima više navijača - završava Radović priču za Telegraf.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FSS

    24. septembar 2014 | 19:40

    E pa da decko ima nekog srpskog menadzera koji treba da zaradi pare na njemu i podeli sa vec znanim rukovodiocima srpskog fudbala nebi silazio sa terena. Ali posto momak nema sta da ponudi nego dobar fudbal onda druze to se neracuna u reprezentaciji Srbije.

  • Zvezdas do smrti

    24. septembar 2014 | 19:19

    Samo jos jedan dokaz da reprezentaciju sastavljaju menadzeri! -.-

  • Čika Žika

    24. septembar 2014 | 19:39

    Lik igra fenomenalno, ali što kaže Selo Grčak nema menadžera uticajnog, ne bi me čudilo da Krneta sutra zaigra za reprezentaciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA