Jutro nije moglo bolje da počne za Junajted: Real spreman da proda Ronalda!

Madriđani svesni da Portugalac u februaru puni 30 godina i žele da ga prodaju za iste pare za koliko su ga doveli iz Junajteda - 94 miliona evra

  • 10

Real Madrid je spreman da proda Kristijana Ronalda! Bolju vest za dobro jutro navijači Mančester junajteda svakako nisu mogli da požele. Ali...Uveko postoji ono ''ali'', a to je konačna cifra koja je potrebna da se Portugalac vrati na Old Traford.

S obzirom na to da Ronaldo u februaru puni 30 godina, Real je voljan da ga pusti za približno istu onu sumu novca za koji ga je doveo, a to je 94 miliona evra, prenosi britanski ''Gardijan''.

Ipak, to nije sve. Svi zainteresovani klubovi moraće da uračunaju i enormno velike zarade Ronalda. Portugalac godišnje u Realu zarađuje 21 milion evra, a ono što je takoše bitno jeste da sav porez plaća Kraljevski klub, tako da sva ''lova'' ostaje napadaču koji Real godišnje košta skoro 44 miliona evra.

Tu se javlja problem za klubove iz Engleske, odnosno najverovatnije Junajted jer je malo verovati da će Kristijano napraviti takav potez i otići u Siti ili Čelsi. Porez u Britaniji mogao bi znatno da utiče na njegovu odluku da se vrati na Teatar Snova. Kada oduzmemo 45 odsto poreza jasno je da bi Ronaldo morao da pristane na smanjenje plate jer Junajted teškpo da će plaćati za njega oko 900.ooo evra svake nedelje.

Kako Gardijan navodi, Junajtedov ''kec u rukavu'' mogla bi da bude klauzula u ugovoru kojom bi Ronaldo mogao da dobije procenat od prodaje dresova i suvenira, a to svakako nije mala cifra.

- Svi smo ujedinjeni u našoj ljubavi prema Kristijanu, kao igraču i kao osobi. Delimo zajedničku viziju i nećemo se zaustaviti dok Ronalda ne vratimo tamo gde pripada - stoji u poruci navijačke grupe ''Junajted ril'' koja namerava da iznajmi avion koji će prevesti transparent ''Vrati se kući Ronaldo'', na meču između Viljareala i Reala.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb666

    26. septembar 2014 | 10:25

    Bolje da man utd kipe cijelu odbranu za tolke pare. Mnogo pametnije!!

  • Dooshan

    26. septembar 2014 | 10:23

    Kako god da odluci ni jedna strana mu ne moze zameriti. Ja sam navijac Reala i voleo bih da ostane a ako ode treba postovati njegovu odluku. E sad to se ne moze reci za upravu. Ne daje se tako lako najbolji igrac svih vremena. Napred REAL!!!

  • Maher

    26. septembar 2014 | 13:48

    Navijao sam za real duge godine i stidim se toga. Uprava smrdi i kristina takodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA