Kako je Zvezda nudila vilu i titulu najboljeg igrača Evrope fudbaleru Partizana!

Pokojni Milan Galić je 1962. godine dobio nepristojnu ponudu crveno-belih koju je s lakoćom odbio

  • 42

Ljubav prema crno-beloj boji, sada već pokojni, Milan Galić nikada nije krio, iako mu u Humskoj nisu nadenuli status legende. A morali su. Ako ne zbog igara i svega što je učinio za Partizan onda zbog ''teške'' odluke iz 1962. godine.

Prisećajući se legende Partizana i jugoslovenskog fudbala, čije srce je nedavno prestala da kuca, novinar Sporta je u feljtonu o Galiću otkrio neverovatan podatak da je Milan tada odbio krajnje neverovatnu i nepristojnu ponudu Crvene zvezde, kao i odlazak u inostranstvo.

Posle blistave pobede nad Urugvajem na SP u Ariku 1962. godine, došla je delegacija čuvenog Penjarola da Galića vodi u Montevideo.

- Da sam tada otišao, godinu dana ne bih igrao. Ne bih smeo da se vratim u Jugoslaviju i bio bih proglašen za državnog neprijatelja - kroz osmeh je tada Galić rekao, a potom nastavio:

- Kada smo se vratili, Aca Obradović me kumio i molio, nudio vilu pored stadiona, obećao da će učiniti sve, a mogao je, da me proglase za najboljeg igrača Evrope, samo da pređem u Crvenu zvezdu. Kako, kada je i moje srce crno-belo.

Obradović je tada sasvim sigurno mogao da od nemogućeg napravi moguće. Čovek koji je preteča modernih menadžera i koji je udario moderne temelje evropske Zvezde. Doveo je Bearu na Marakanu, Zebeca, ''glavni krivac'' za dolazak Vasovića iz Partizana u Zvezdu. Mogao je sve, ali očigledno ne i da namoli Galića da pređe s druge strane Topčiderskog brda.

Večiti rivali danas apsolutno nisu u mogućnosti da na taj način ponude fudbalerima da promene suprotni tabor. Stoga se pitamo, a pitamo i vas, koliko ''nepristojna'' ponuda sada mora biti na bi neko iz Zvezde direktno prešao u Partizan i obrnuto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    27. septembar 2014 | 15:04

    EEE MOJI MUSAVI,ZA OSTALE SE NAVIJA AA P.A.R.T.I.Z.A.N. SE VOLI UPAMTI TE TO VEĆ JEDNOM...

  • grobar do koske

    27. septembar 2014 | 13:18

    LJUBAV PREMA CRNO-BELOJ BOJI NE MOZE DA PRESTANE,DOK ZIVIM KLICACU NJEMU,VOLIM TE PARTIZANE-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • 019 sek.ofsajd ko kuca

    27. septembar 2014 | 15:16

    A sta ste mogli ocekivati od zvezdane.nepostenje je njihov zastitni znak.kad bi prorgovorili ovi iz udbe i ozne..ejj sta bi tek tada culi...ko je sve naredjivao da se titule dodijele * ponosu srbije * pljuc pljuc..a ovi navijaci zvezdice jadnici misle da su njihove IGRACINE osvojile nesto igrom hahaha hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA