PREMIJER: Novi ples Dušana Tadića i mančesterska ludnica (VIDEO)

Srbin asistirao peleu za pobedu Svetaca i drugo mesto na tabeli * Junajted sa igračem manje srušio Vest Hem, dok je Sitiiju pripala goleada protiv Hala

  • 1

Mančester junajted se ponovo igrao s aživcima svojih navijača. Slavili su Crveni đavoli rezultatom 2:1 protiv Vest Hema kod kuće, ali su do poslednjeg minuta strepeli za tri boda. Pogotovo kada su na isteku sata igre ostali bez kapitena Vejna Runija.

Runi nije mogao da poželi bolji početak meča pošto je u 5. minutu iskoristio asistenciju Rafaela i postigao 176. gol kojim je na listi strelaca Premijer lige srušio Tijerija Anrija, ali je načinio veliku glupost srušivši Dauninga za crveni karton.

Glupost koja bi mogla da ga košta tri meča suspenzije, što znači da će najverovatnije propustiti mečeve protiv Evertona, VBA i Čelsija.

Junajted je već posle 22. minuta imao dva gola viška s obzirom na to da je Van Persi zatresao mrežu Adrijana, čime je krunisao mini jubilej i 50. gol za Junajted. Ipak, Diafa Sako je u 37. minutu uneo neizvesnost, a pitanje je kako bi se meč završio da je isti igrač bio precizan u 63. minutu.

Kada je Džeko u 11. minutu postigao drugi gol za Siti na gostovanju Halu, činilo se da će Tigrovi doživeti pravu katastrofu, ali je Mangala autogolom vratio domaći tim u život. U 32. minutu Hernandes je izjednačio na 2:2 nakon penala, ali je šampionu tri boda doneo Edin Džeko u 68. minutu.

Prethodno je Aguero u 7. minutu postigao vodeći gol za Građane, dok je pobedu potvrdio Lampard u samom finišu meča - 4:2 (2:2).

Dijego Košta je već u prvoj sezoni u dresu Čelsija izjednačio rekord Adrijana Mutua iz 2003. godine i bio je najzaslužniji za trijumf Plavaca protiv Aston Vile - 3:0 (1:0). Španski reprezentativac je postigao osmi gol u sezoni, ali ono čime je dostigao Rumuna jeste treći uzastopni gol na Stamford Bridžu na otvaranju sezone.

Vodeći gol za Čelsi delo je Oskara u 7. minutu, a Košta je bio i najzaslužniji za treći koji je postigao Vilijan. Odlično je Španac prošao po levoj strani, lažnjakom izbacio čuvara, golmna mu je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao pomenuti Vilijan.

Sautempton je neočekivano izbio na drugo mesto Premijer lige, a jedan od najzaslužnijih za to jeste srpski reprezentativac Dušan tadić. Njegova asistencija Gracijanu Peleo u 68. minutu presudila je KPR-u, koji je samo dva minuta ranije anulirao vodeći gol Bertranda u 54. minutu.

Derbi Londona između Arsenala i Totenhema završen je bez pobednika (1:1). pevci su u 56. minutu došli do vođstva preko Čadlija, ali je čast Tobdžija spasio Okslejd Čembrlen u 74. minutu.

Subota:

Liverpul – Everton 1:1

(Džerard 65 – Džagelka 90+2)

Čelsi – Aston Vila 3:0

(Oskar 7, Košta 59, Vilijan 79)

Mančester junajted – Vest Hem 2:1

(Runi 5, Van Persi 22 - Sako 37)

Kristal Palas – Lester 2:0

(Kempbel 52, Jedinak 55)

Hal – Mančester Siti 2:4

(Mangala 21 ag, Hernandez 32 - Aguero 7, Džeko 11, 69, Lampard 88)

Sautempton – KPR 2:1

(Bertrand 54, Pele 68 - Ostin 66)

Sanderlend – Svonsi 0:0

Arsenal – Totenhem 1:1

Nedelja:

VBA – Barnli 17.00

Ponedeljak:

Stouk – Njukasl 21.00

Tabela: Čelsi 16, Sautempton 13, Mančester Siti 11, Aston Vila 10, Svonsi 10....KRP 4, Barnli 3, Njukasl 3.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA