Klasa Lazovića i prvenac Gavrića za Zvezdinu pobedu u Čačku (FOTO) (VIDEO)

Šampion Srbije slavio na vrućem gostovanju u Čačku (1:0) golom Nenada Gavrića, ali je ključni igrač na terenu bio fenomenalni Darko Lazović

  • 7

Retki su stadioni u Srbiji gde Crvena zvezda ima negativan skor, a upravo je onaj pored Morave bio jedan od njih. Međutim, nakon 7. kola JSL nije više tako, pošto je aktuelni šampion zabeležio šesti trijumf u prvenstvu, a peti u Čačku - 0:1 (0:1).

Najzaslužniji za nova tri boda crveno-belih iz Beograda bio je strelac jdinog gola Nenad Gavrić u 24. minutu, ali nikako ne treba zaboraviti fenomenalnog Darka Lazovića, koji iz utakmice u utakmicu podseća na one najbolje partije.

Štaviše, Lazović je svakako najzaslužniji za prvenac Gavrića u Zvezdinom dresu. Probila je Zvezdina ''osmica'' po desnoj strani, stvorio šansu Rakiću čiji šut je odbranio Petrić, ali ne i onaj Gavrića. Gol, slavlje sa Delijama i žuti karton zbog skidanja dresa ispod kojeg je bila majica i poruka posvećena pokojnom ocu.

- Ovo je za mene bio veoma emotivan trenutak, videli ste da sam nakon što sam zatresao mrežu skinuo dres ispod kojeg sam nosio majicu sa likom svog oca. On nažalost nije više među nama, i gol posvećujem njemu i celoj mojoj porodici koja mi je uvek bila najveća podrška - istakao je Gavrić nakon meča, dok je Lazović pohvalio i svoju i igru tima:

- Ovo je jedna od mojih najboljih utakmica ove sezone, i rekao sam još ranije da se nadam da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Presrećan sam zbog svoje današnje igre, protiv kluba u kome sam proveo 10 godina i doživeo mnoge lepe trenutke. Osam utakmica nismo primili gol, i nadam se da ćemo i u narednom kolu protiv Voždovca nastaviti niz.

Nakon gola Gavrića usledio je  i problem za goste. Zbog mučnine Rakić je zatražio od trenera Lalatovića da izađe sa terena i umesto njega je u igru ušao Đorđe Despotović, čovek koji je presudio Zebrama u sredu na Marakani.

Kao i pre pet dana, kada su se ova tima sastala u Kupu, Zvezda je imala sijaset prilika, ali je na kraju zabeležila minimalan trijumf. Pre gola Gavrića, Lazović je nekoliko puta probijao po desnoj strani, ali mreža Perića je mirovala.

Mogao je Gavrić, nakon gola u 24. minutu, da ranije reši pitanje pobednika već u sledećem opasnijem napadu. Oslobodio se čuvara, lobovao golmana Čačana, ali je bio neprecizan. Kao i Pečnik par minuta ranije. Dobro se namestio za udarac sa 16 metara, ali je šutirao traljavo.

Dvostruka izmena Bogića Bogićevića na poluvremenu bila je jasan pokazatelj da je Borac apsolutno bio inferioran u prvih 45 minuta, ali su domaći i na početku drugog dela bili samo posmatrači.

Šansa Gavrića, dobar šut Bosančića iz slobodnjaka i bomba Mijailovića sa 30-ak metara, ali se mreža nije tresla. Kao u u 73. minutu kad aje Pečnik sam izašao ispred Petrića, ali mu je pota prešla preko noge.

Slabu realizaciju Zvezde Borac nije upsevao da kazni. A imao je svojih prilika. prva u 65. minutu kada je Mašović šutirao sa 25 metara, a Rajković loptu izvukao ispod prečke. Golman crveno-belih je i u 86. minutu bio priseban i spasio je svoj tim, a ujedno i nastavio da hrli ka rekordu nesavladivosti. Sedmi meč nije savladan.

Treba pomenuti i dobru partiju Miloša Bosančića, iako nije na nivou kakav se očekuje. Međutim, asistencija za Pečnika, kojeg je spojio sa golom, svakako je pokazatelj da se budi.

Svoju najbolju partiju od početka sezone pokazao je i Slovenac. Nije uspeo da postigne gol (imao je dve prilike), ali je odlično odigrao na sredini terena i to bi trebalo da raduje Lalatovića.

Ovom pobedom crveno-beli su prestigli Partizan na čelu JSL, međutim, vicešampion ima meč manje jer je duel sa OFK Beogradom odložen.

PROČITAJTE I IZJAVE TRENERA BOGIĆEVIĆA I LALATOVIĆA NAKON MEČA U ČAČKU!

BORAC - CRVENA ZVEZDA 0:1

(Gavrić 24)

BORAC: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (Milojević 46), Gojković, Božić, Mutavdžić (Mašović 46), Živković, Jovančić, Jevtović, Đenić (Jevtović 75).

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Bosančić (Gogić 87), Pečnik, Lazović (Ristić), Gavrić, Rakić (Despotović 27).

Rezultati 7. kola

Donji Srem – Radnički 1:0

(Stanisavljević 76)

Spartak – Radnički Kraguevac 1:0

(Milić 7)

Rad – Čukarički 1:3

(Perović 56 – Matić 15, 48, Miroslavljević 84)

Voždovac – Mladost 2:0

(Odita 4, Babović 74)

Napredak – Vojvodina 0:1

(Gaćinović 61)

Novi Pazar – Jagodina 3:0

(Kecap 24, Radivojević 35, Jevtović 84)

Borac – Crvena zvezda 0:1

(Gavrić 24)

Odloženo: Partizan – OFK Beograd

TABELA: C. zvezda 19, Partizan 18 (-1), Vojvodina 18, , Spartak 13, Čukarički 12, OFK Beograd 11 (-1), Donji Srem 11, Novi Pazar 7, Mladost 10, Borac 8, Rad 7, Jagodina 5, Radnički Kragujevac 4, Napredak 3, Radnički Niš 3, Voždovac 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Speedy

    29. septembar 2014 | 21:20

    Kakv skup trenera u komentarima.. Ja bi vama dao da vodite repku, imate viziju!

  • Ćomi

    29. septembar 2014 | 21:09

    Gavric nije za zvezdu,Despotovic los,Pecnik se nesnalazi na toj poziciji najbolje,Jovic mora da igra svaku!!!

  • ZarpA

    29. septembar 2014 | 23:11

    Pa ima još klubova po Srbiji, danas Pazar zakopao Jagodinu, extra golovi extra publika, pun stadion A ni reči....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA