Albanski navijači dolaze u Beograd! FSS neće biti odgovoran za njihovo ponašanje!

FS Albanije ne prihvata predlog da utakmice naših reprezentacija u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2016. godine proteknu bez prisustva gostujućih navijača

  • 52

Fudbalski savez Srbije obavestio je javnost da fudbalska organizacije Albanije ne prihvata predlog da utakmice naših reprezentacija u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2016. godine proteknu bez prisustva gostujućih navijača, baziranog isključivo na razlozima bolje organizacije oba susreta.

Prethodnih dana se spekulisalo o dolasku navijača "crnih orlova", pa čak i da će o tome odluku doneti UEFA.

"Iako je uobičajena praksa da gostujući savez pravovremeno zatraži ulaznice u sektoru predviđenom za gostujuće navijače (do pet odsto kapaciteta stadiona), FS Srbije želi da pokaže i dobru volju i spremnost u cilju najbolje moguće organizacije predstojeće utakmice. Na tom putu, naša organizacija će obezbediti predviđeni kontigent ulaznica i staviće ga na raspolaganje navijačima Albanije. Samim tim, istovetan princip važiće i prilikom gostovanja naše reprezentacije u Albaniji, u terminu 8. oktobra 2015. godine," navodi se u saopštenju FSS i dodaje:

"Odlukom o dovođenju navijača u Beograd na utakmicu Srbija - Albanija, FS Albanije preuzima i kompletnu odgovornost za ponašanje svojih navijača. U cilju adekvatne organizacije utakmice, a u skladu sa zakonskim aktima Republike Srbije, FS Srbije će od FS Albanije da svaki vlasnik ulaznice dostavi i sve lične podatke. Narednih dana, FS Srbije će nastaviti već započetu saradnju sa nadležnim državnim organima po pitanju adekvatne organizacije susreta Srbija - Albanija, uvereni da ćemo zajedno i ovom prilikom sve uraditi na najbolji mogući način.

FS Srbije izražava uverenje da će predstojeća utakmica Srbije i Albanije proteći na najbolji mogući način. Gostima iz Albanije želimo dobrodošlicu u našu zemlju i apelujemo na sve navijače Srbije da sportskim navijanjem, u duhu fer-pleja, još jednom se predstavimo u najlepšem svetlu i zajednički pomognemo reprezentativcima na putu ostvarenja značajne pobede", zaključuje se u saopštenju.

Utakmica između Srbije i Albanije na programu je 14. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    2. oktobar 2014 | 17:29

    Dočekaćemo ih domaćinski

  • Stefan

    2. oktobar 2014 | 17:50

    Da neće i njih možda žandarmerija da čuva.

  • :-(

    2. oktobar 2014 | 17:22

    E ako ovo dozvolimo,stvarno smo najgori.Cista provokacija,da bi mi napravili nesto,i naravno bili maksimalno krivi za sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA