Zajednica superligaša poručila FSS: Nezadovoljni smo stanjem u fudbalu!

Izvršni odbor je razmatrao aktuelnu situaciju u Zajednici i srpskom fudbalu uopšte i u vezi sa tim je jednoglasno iskazano nezadovoljstvo statusom klubova u FSS, kaže se u saopštenju

  • 4

Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije saopštila je da je nezadovoljna zbog nesprovođenja dogovora sa Fudbalskim savezom Srbije i trenutnog stanja u našem fudbalu.

Saopštenje je usledio svega dan posle šestomesečne suspenzije v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde i ujedno predsednika Zajednice superligaša Zvezdana Terzića.

U saopštenju, koje prenosimo u celosti, nije precizirano da li je Terzić predsedavao sednicom Izvršnog odbora.

"Na današnjoj sednici Izvršnog odbora usvojena je lista delegata predstavnika Zajednice Super lige u Skupštini FSS.

Izvršni odbor je razmatrao aktuelnu situaciju u Zajednici i srpskom fudbalu uopšte i u vezi sa tim je jednoglasno iskazano nezadovoljstvo statusom klubova u FSS.

Klubovi Super lige kao esencija srpskog fudbala u Skupštini FSS imaju samo 12 delegata a ne 16 što bi bilo logično. Zbog ovakvog statutarnog rešenja četvrtina klubova Super lige nema pravo glasa u najvišem organu FSS. Takođe, Zajednica nije adekvatno zastupljena u Izvršnom odboru FSS iako je statutarna obaveza Predsednika FSS da formira Izvršni odbor FSS u čijem će sastavu biti 1/3 predstavnika klubova, a još uvek nije sproveden dogovor da Predsednik Zajednice bude i Potpredsednik FSS.

Istovremeno je zaključeno da je na sednici IO Zajednice Super lige u martu mesecu ove godine formirana radna grupa sačinjena od predstavnika FSS i predstavnika klubova čiji je zadatak bio da se izvrši rekonstrukcija Izvršnog odbora i ostalih organa FSS, izmene Statuta FSS i sprovedu kompletne reforme unutar FSS, što nije sporvedeno.

Suština ovih zahteva je da profesionalni klubovi koji čine najkvalitetniji deo fudbalske organizacije ne budu marginalizovani, kao do sada, prilikom donošenja ključnih odluka jer je to u interesu celokupnog srpskog fudbala.

Zajednica fudbalskih klubova izražava nezadovoljstvo zbog nesprovođenja dogovora sa FSS iz marta meseca ove godine i trenutnog stanja u srpskom fudbalu", navodi se u saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Super lige Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    3. oktobar 2014 | 17:59

    Presek stanja svi koji su na rukovodecim mestima sad i u poslednjih 15 god dozivotna zabrana rada u bilo kom sportu oduzeti im protivpravno stecenu imovinu,(oni nisu ni platu zaradili jer svi su klubovi duzni,jos vise samo da bi napunili svoje dzepove). Lustracija

  • Čučuk Stanoje

    3. oktobar 2014 | 19:55

    Samo sam konstovao kako jeste. Boli ali tako je. Dok se sa Antibotom u potpunosti slažem , sa njegovim predlogom. Mislim da bi bar za početak morali doći novi , sposobni ljudi na čelo FSS . Bar to. Smešno je da država izdvaja velika sredstva za nešto što nikog neinteresuje. ( prazni stadioni )

  • Čučuk Stanoje

    3. oktobar 2014 | 15:46

    Stadioni prazni. Mafijaši vode fudbal i prepucavaju se u novinama. Kvalitet fudbala na nuli. Reprezentacija katastrofalno vođena kako na terenu tako i van terena. Šta još, da , mi svi gledamo i neverujemo šta se dešava , neverujemo zato što se donose neverovatne i skandalozne odluke . Fudbal u Srbiji je skoro skroz srušen. Gledamo i neverujemo da niko od ministara i ostalih zaduženih ništa ne preduzima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA