NOVA PROVOKACIJA: Albanski navijači optužuju FSS za diskriminaciju!

Grupa pristalica ove reprezentacije tražila je od njihovog Saveza da ne pristane na uslove FSS kada je u pitanju njihov dolazak u Beograd jer se navodno zahteva da mogu da prisustvuju utakmici samo navijači sa albanskim pasošom

  • 21

Saga oko dolaska navijača Albanije na utakmicu protiv Srbije u Beogradu nastavljena je novim provokacijama koje stižu od strane pristalica protivničke ekipe. Određene grupe navijača iz Prištine i Albanije traže da fudbalski savez njihove zemlje ne prihvati uslove FSS-a, jer su oni diskriminišući.

- Naš stav je da Fudbalski savez Albanije ne treba da prihvati uslove srpske federacije, jer su oni diskriminišući i zasnovani na državljanstvu. Neće nas podeliti, mi putujemo svi ili niko - navodi se u saopštenju albanskih pristalica.

Ovo je inače njihov odgovor na to što su iz krovne organizacije te zemlje naveli da organizator meča traži da u Beograd dođu samo navijači koji imaju pasoš Albanije. Međutim, generalni sekretar FSS, Zoran Laković je objasnio nijedan od zahteva koji su poslati njegovim kolegama u Tirani nije neuobičajen kada je u pitanju dolazak stranih navijača na mečeve i da nije tačno to što se navodi u njihovom saopštenju.

- Mi smo dostavili 1.100 karata, koliko smo dužni da obezbedimo za Fudbalski savez Albanije. Oni će to distribuirati svojim navijačima, sa time što će morati da pošalju spisak našem MUP-u, tri dana pre meča, kako bi se na vreme proverilo da li postoje neke zabrane ili ograničenja za vlasnike ulaznica - kazao je Laković i dodao.

- Na spisku mora da se nalazi ime, prezime i identifikacija navijača koji je kupio kartu, jer će provera biti vršena na ulasku u stadion i nije moguće da se karta proda nekom drugom licu. Sve što je neophodno da bi se ta ulaznica kupila jeste stvar standardne procedure koja se traži od ona i kada su naši navijači u pitanju - završio je Laković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot!

    5. oktobar 2014 | 02:19

    Provokacije naravno! Pa jer je pre par meseci onaj njihov igrac rekao da jedva ceka utakmicu da bi osvetio svog ujaka kojeg je redovna vojska tadasnje SRJ ubila na kosovu 99-te kao redovnog teroristu u suverenov drzavi! Da li treba da pitamo mi njega" à sta je tvoj ujak radio u drugoj drzavi i pucao na njene gradjane i organe vlasti!

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    5. oktobar 2014 | 01:30

    Toliko ima albanaca u beogradu da će sigurno imati podršku ....sve su to fine i dobre komšije.

  • Урош

    5. oktobar 2014 | 02:37

    Са усташама смо господски организовали (и ми и они) утакмице, а ова живина тражи неке посебне погодности.. Реално гледано, треба их довести и треба испасти џентлмен, затворити по пола запада и севера, да осигурамо гамад, да не обраћамо пажњу на њих, а на терену да их утоваримо са једно 4-5 комада.. Сваки други догађај иде нама на штету.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA