Za šta je Tole Karadžić optužio Vučića? Kako je premijer spasao Zvezdu ispadanja u treću ligu?

"Da nije premijera države i FSS Zvezda bi igrala u trećoj ligi", izjavio predsednik FSS, i pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama

  • 25

"Da nije premijera države i FSS Zvezda bi igrala u trećoj ligi".

Ovu rečenicu je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izgovorio na Skupštini fudbalske organizacije i izazvao buru u javnosti, što je zapravo predstavljalo kontraofanzivu u ratu sa rukovodstvom Crvene zvezde, konkretnije sa v.d. generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem. Dan kasnije je srpski šampion takvu izjavu nazvao "degutantnom".

Ipak, ova neodmerena izjava pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama, a gotovo sva pitanja svode se u jedno: Na šta je mislio Tole kada je optužio Aleksandra Vučića i kako je to premijer uspeo da spasi Zvezdu ispadanja u treću ligu Srbije?

Relacija između dvojice funkcionera odavno je prevazišla konstruktivnu kritiku rada, a koliko možemo da naslutimo, ovom ratu se skoro ne vidi kraj - između ostalog i zbog toga što je Skupština FSS jednoglasno usvojila promenu Statuta, koji predviđa rok za izbore za predsednika FSS tek 2015. godine.

Karadžić je u svom maniru vodio sednicu, reagujući veoma oštro kada je govorio o Crvenoj zvezdi. Toliko da je čak pomenuo i premijera Aleksandra Vučića kao jednog od zaslužnih što nekadašnji šampion Evrope i sveta ne igra u nižoj srpskoj ligi.

Šta je time Tomislav Karadžić poručio?

DA LI JE TOLE MISLIO NA POMOĆ U VIDU UTICAJA?

U novembru 2012. godine lično je Aleksandar Vučić kao tadašnji prvi potpredsednik Vlade zajedno sa Radnom grupom koju je predvodio Dragan Džajić prisustvovao kasnoj, vanrednoj konferenciji za novinare na "Marakani" po odlasku Vladana Lukića sa čela kluba.

Tada je poslao jasnu poruku da je Zvezda u višemilionskim dugovima koji se moraju sanirati, a jedan od uslova za Džajićev povratak na "Marakanu" bio je da će država pomoći posrnulom srpskom velikanu.

- Pogledali smo papire i frapirali se. Država ne sme dozvoliti da njeni giganti propadaju - rekao je tada Vučić, pominjući i Partizan u tom kontekstu, tako da ovde optužbe Karadžića nemaju osnova.

Period finansijske stabilizacije u Zvezdi još traje, a u međuvremenu je Vučić jasno poručio da nema drugog leka za "večite" osim privatizacije. U tom cilju je čak i prvi šeik i princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan tokom boravka u Srbiji posetio "Marakanu".

Moglo bi se reći da je Vučić založio svoje ime kako bi klubu za koji neskriveno navija pomogao da se izvuče iz najtežeg perioda u dugoj istoriji, ali nijednog trenutka nije favorizovao Zvezdu u odnosu na Partizan.

- Sastao sam se sa Vučićem nedavno i rekao mu da se mnogi koji hoće da me ruše pozivaju na njega. Rekao mi je: "Tole, imaš moj broj. Ko god se pozove na mene, samo mi reci ko je to i momentalno ću reagovati" - otkrio je u martu ove godine Karadžić, i time stavio javnosti do znanja da je u kontaktu sa državnim vrhom.

ZVEZDINO OSVAJANJE TITULE?

Karadžićeva izjava dala je za pravo da se oglase svi oni koji smatraju da je Crvena zvezda osvojila titulu posle šest godina upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti, oličenoj u Vučiću. Iako je Vučić potencirao i pomoć Partizanu, mnoge je iznenadio obilaskom i fudbalskog kluba Partizan, a pritom ga je dočekao tadašnji sportski direktor Albert Nađ.

SPONZORSKA FINANSIJSKA INJEKCIJA?

Crvena zvezda dovodi nove igrače i u poslednji čas nalazi novac kada treba da isplati dugovanja prema bivšim igračima i trenerima kako bi registrovala pojačanja.Vučić je poručio da sportski klubovi Partizan i Crvena zvezda više neće dobijati pomoć od države, tako da ni ovde premijer nije favorizovao Zvezdu u odnosu na Partizan.

Telegraf je pokušao da razjašnjenje optužbi dobije od samog predsednika FSS, ali u tome u toku dana nije uspeo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Dileja

    9. oktobar 2014 | 21:47

    Znaci,po vama nije kriv. hahahahaha Mislim da nije bas sve tako, i da itekako favorizuje zvezdu. Pogledajte kosarku, zvezda lezi na parama, onda vaterpolo, u fudbalu svim silama gleda da zvezdu utrapi Gaspromu ili seiku, a Partizan zivi od prodaje igraca.

  • gde vam je obraz

    9. oktobar 2014 | 21:51

    pa kako to nije pomogao zvezdi ??? i kako to partizan nema sponzore ???

  • Sloba

    9. oktobar 2014 | 21:58

    To, da A.Vucic stoji iza svega ovoga sto se radi u Zvezdi, od postavljanja nive uprave, dovodjenje sponzora(Gasprom), pokusaja privatizacije(Bin Zajed-ako nisam pogresio ime), nije nikakva tajna i to se u svim zemljama u zapadnoj Evropi komentarise pa i u UEFA. Tokom prosle i pocetkom ove godine su u Nemackoj pojedini clanovi vlade apostrofirali ove poteze sada predsednika vlade Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA