EURO 2016, kvalifikacije: Šampion sveta pao u Poljskoj (FOTO) (VIDEO)

Nemci nokautirani u Varšavi. U Bukureštu je bilo napeto, ali pobednika nije bilo. Škoti pobedili autogolom

  • 0

Poljaci su se pobrinuli za najveće iznenađenje u večerašnjim kvalifikacijama za EURO 2016! U meču D grupe u Varšavi domaća selekcija savladala je svetske šampione Nemce sa 2:0.

Poljaci su poveli u 51. minutu preko Arkadijusa Milika, a sudbinu Nemačke "zapečatio" je Sebastijan Mila dva minuta pre kraja utakmice.

Tužno veče srpskog fudbala koje je doživljeno kroz meč sa Jermenima, nije bilo srećno ni navijačima Gibraltara, odnosno Gruzije.

U prvim mečevima trećeg vezanog kvalifikacijskog dana za EURO 2016 viđena je kanonada Iraca protiv Gibraltara i sedam golova, dok je vreo derbi Rumuna i Mađara okončan remijem.

KIN REKORDOM I IRCI UPROPASTILI GIBRALTAR

Sad se videlo šta može Gibraltar u ovim kvalifikacijama. Ništa! Osim da verovatno na gostovanjima prima puno golova. U 18. minutu je bilo 3:0, u 56. već 7:0. U Dablinu slave fudbalere, naročito jednog, Robija Kina, koji je het trikom postao najbolji strelac u istoriji evropskih kvalifikacija.

Irska je lider grupe, večeras je na programu derbi meč grupe između Poljske i Nemačke u Varšavi.

GOREO JE BUKUREŠT

Vanredna situacija je bila u glavnom gradu Rumunije jer je pre i tokom utakmice vladala napeta atmosfera zbog sukoba navijača koji nastavljaju sa demonstriranjem velike netrpeljivosti na mečevima internacionalnog karaktera.

Rumuni su na nacionalnom stadionu poveli preko Ruseskua u 44. minutu, dok je Džudžak izjednačio osam minuta pre kraja i doneo veliku radost navijačima, naročito jer su na startu Mađari poraženi od Severne Irske.

Škotska je minimalnim rezultatom pobedila Gruziju, iako nije postigla gol. Autogol Gruzijca Hubutije u 28. minutu rešio je dilemu na stadionu Rendžersa.

GRUPA F

Rumunija - Mađarska 1:1

Finska - Grčka 1:1

Severna Irska - Farska Ostrva 2:0

TABELA: Severna Irska 6, Finska 4 Rumunija  4,  Mađarska 1, Grčka 1, Farska Ostrva 0.

GRUPA D

Republika Irska - Gibraltar 7:0

Škotska - Gruzija 1:0

Poljska - Nemačka 2:0

TABELA: Republika Irska  6, Poljska 6, Škotska 3, Nemačka 3, Gruzija 0, Gibraltar 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA