Dok Zvezda čeka Luku: Dauda i Mrđa ''staju joj na muku''

Crveno-beli ne mogu da se pohvale realizacijom svojih napadača, a oni koje je pustila da ode postižu golove za svoje nove klubove

  • 6

Posle devet odigranih kola u Superligi, Crvena zvezda zauzima treće mesto na tabeli, iza Partizana i Vojvodine.

Crveno-beli su ukupno postigli 12 golova, od kojih su četiri delo Đorđa Rakića, koji u poslednje vreme ponovo ima problema sa povredom koju vuče sa treninga. Meč protiv Voždovca je propustio, derbi je igrao poslednjih 25 minuta, dok je protiv Vojvodine i Borca iz Čačka, iz zdravstvenih razloga, napustio teren pre isteka pola sata igre.

Za to vreme, oni koji su mu bili saigrači i ujedno konkurencija u timu nastavljaju da tresu protivničke mreže, i time dodatno rastužuju navijače koji su priželjkivali da ovi igrači ostanu.

Najbolji strelac prethodne sezone Dragan Mrđa je u japanskom prvenstvu za ekipu Omije odigrao sedam utakmica, i postigao je pet golova.

Nigerijac sa švedskim pasošem Abiola Dauda postao je miljenih holadnskog Vitesea - na deset mečeva je upisao pet pogodaka.

Ifeani Onjilo je za mnoge bio promašena investicija na "Marakani", ali je u dresu kiparskog Ermisa odigrao pet mečeva i postigao jedan gol. Više nego što je na čitavih sedam mečeva koliko je igrao u Zvezdinom dresu. Mada je malo verovatno da bi Delije volele da se vrati.

Dakle, Mrđa, Dauda i Onjilo postigli su samo gol manje nego Zvezda za devet kola (isključujemo Kup Srbije) i upravo u tome možda i leži činjenica da crveno-beli zaostaju za Partizanom na tabeli.

Ako na to dodamo i dva gola Milijaša, koji je i dalje drugi strelac Zvezde zbog tri pogotka u prva tri kola, na šest mečeva za Manisu, evidentno je koliki je udarac šampion Srbije pretrpeo tokom leta.

Svestan je toga i trener Zvezde Nenad Lalatović koji je više puta tokom sezone, ali i na pripremama, apostrofirao da će klub osetiti nedostatak golova prouzrokovan odlascima Daude i Mrđe (dali zajedno 32 gola). Ipak, mladi stručnjak ima puno poverenje u golobradog Luku Jovića i to je verovatno put koji od kojeg Zvezda ne bi trebala da odstupa.

- Jedini ispravan put u ovakvoj situaciji je forsiranje mladih, kojima treba obezbediti oslonac u četiri-pet iskusnih, uz koje će da stasavaju i dobijaju samopouzdanje. Njihova vrednost će tako za dve godine skočiti i deset puta. Jović koji će sigurno dobijati šansu i trebalo bi da počne bar 30 odsto utakmica - rekao je Lalatović po doasku u klub.

Krajem prošle sezone Jović je postao najmlađi strelac crveno-belih u istoriji. Golom protiv Vojvodine (3:3) nagovestio je da se na njega ozbiljno može računati, ali se do sada nije upisao u strelce. Jedan od razloga svakako je i prerano ''dizanje u zvezde'' od strane čelnika kluba, čime je stvoren dodatni pritisak fudbaleru koji nema još ni 17 godina.

Imao je Jović nekoliko prilika da zatrese mrežu protivnika tokom sezone. Prvu u Novom Sadu kada je zamenio Rakića i sa samo et metara, u drugom poluvremenu, Milinković-Savić mu je odbranio udarac. Mogao je Luka i protiv Voždovca da postane heroj kluba.

Dugo će pamtiti šansu u 94. minutu kada je, pri rezultatu 2:2, neometan sa peterca šutirao preko gola. Kao i u derbiju protiv Partizana, gde je propustio dve neverovatne prilike u prvom poluvremenu. Prilike koje su mogle da ''prelome sezonu''.

- Promašaje na derbiju naplatiću u nastavku sezone. Bilo mi je jako teško kada sam video da lopta ide u Lukačeve ruke i preko gola - istakao je Zvezdin napadač nedavno za Telegraf, a na njegove reči se nadovezao i trener Lalatović:

- Nisam ljut na njega. Igraće i dalje. Gurnuo sam najmlađeg debitanta u derbiju i nije mi žao. Da je postigao gol bio bi mu to trenutak, ne sezone, nego karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • volim kafu u red cafeu

    21. oktobar 2014 | 19:19

    Svesni su svi da i ce i 3 mesto biti uspeh jer je ekipa tankaaaaa.I danas se suskalo da igraci traze plate .

  • nislije

    21. oktobar 2014 | 19:31

    prvi ko ponudi vise od milion za "FALKA"odmah mu ga prodati pa neka ga oni cekaju da proradi a za te pare moze se dovesti strasan golgeter koji ce odmah da trese mreze

  • Čika Žika

    21. oktobar 2014 | 20:02

    Nesposobnjakovići iz Zvezde, tog vašeg Falkaa niko neće tražit za godinu dana, a ne kao što ste vi rekli da će važiti 10 miliona €. Uvaliti ga nekom što prije nego mu pane cena skroz i dobije pivski stomak, ako i dalje stoji na ceni ona ponuda od Atletika još bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA