HAOS U NAJAVI: Na stadionu Partizana biće i navijači Bešiktaša iz Prizrena, donose zastave Kosova! (FOTO) (VIDEO)

Upoznajte navijačku grupu koju će u četvrtak preko puta sebe imati navijači Partizana. Ne propuštaju priliku da prozivaju Srbe i zbog toga navijači crno-belih moraju znati šta ih očekuje, kako ne bi naseli na provokacije

  • 55

To što je ustanovljena tradicija da se navijači koji gostuju u Beogradu obavezno slikaju ispred stadiona Partizana, Zvezde, Hrama Svetog Save, najmanji je problem posle objavljenog poziranja navijača Bešiktaša u toku noći kod Humske ulice, ali i na aerodromu Nikola Tesla.

Mnogo veći problem pred meč Lige Evrope i dolaska očekivanih 1.000 navijača kluba iz Istanbula jesu prvokacije na koje Partizan, ali i navijači crno-belih, moraju da budu spremni.

Jer, u ekspediciji navijača turskih crno-belih biće i Turaka iz Prizrena, gde postoji organizovanih navijača popularnog "Kartala". Karte su već u njihovim rukama.

Inače, Čarši Bešiktaš, najveća navijačka grupa turskog kluba, posebno je "omražena" kod navijača Partizana i Zvezde.

Dva iskustva s košarkaškh mečeva ukazuju na to da će pretnje Turaka kako će provocirati na utakmici sa zastavama Albanije biti ostvarene.

Prvi slučaj beležimo 2008. godine kad je u nokaut fazi ULEB kupa Zvezda eliminisana u Istanbulu, a meč su navijači Bešiktaša koristili za parole "Kosovo je Albanija" i skandiranja nezavisnom Kosovu.

Slično je bilo i u sezoni 2012/13, kada su crno-beli košarkaši koje je vodio Vlade Jovanović u Evroligi poklekli pod pritiskom popularnih navijača pod imenom "Čarši" (u prevodu - bazar).

Pogledajte navijanje Turaka na tom meču, ali i malobrojnu grupu Partizanovaca koji su bili u hali:

I tad se skandiralo Kosovu, a Partizanu su poželeli dobrodošlicu u "pakao", mašući zastavom samozvane države Kosovo.

Ova navijačka grupa je mnogo ozbiljnija od Fenerbahčeova (čijih je svega nekoliko desetina navijača bilo na meču kvalifikacija za Ligu šampiona 2008. u Beogradu protiv Partizana).

Spremni su na incidente, što ne skrivaju na društvenim mrežama i forumima.

S Čaršima iskustva imaju i navijači PAOK-a, bratskog kluba Partizana, koji su u martu ove godine isterali malobrojne pristalice turskog kluba iz hale u Solunu na košarkaškom meču.

Prethodno, u hali u Istanbulu 2011. navijači Bešiktaša su dosta vremena proveli skandirajući Kosovu.

Najvažnije je da navijači Partizana ne nasedaju na provokacije.

Sreća u nesreći je, ako može tako da se napiše, da će odluka UEFA o kazni za meč Srbija - Albanija biti doneta nekoliko sati pre meča beogradskih i turskih crno-belih, pa eventualne gluposti na stadionu neće moći da utiču na donosioce odluka u evropskoj kući fudbala.

Ali, moguća je nova kazna, i o tome u Humskoj moraju da vode računa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA