Mogu li Zvezda ili Voša da preuzmu Partizanu jesenju titulu? Ovo su moguće mine do zime!

Iako je ekipa iz Novog Sada vodeća na tabeli, crno-beli u sredu igraju zaostali meč protiv OFK Beograda gde imaju ulogu favorita i šansu da se vrate na čelo. Ali, neizvesnost do kraja jesenjeg dela sezone ostaje na snazi

  • 18

Deseto kolo Jelen Superlige donelo je promene zbog kojih je vrh tabele nekarakterističan, a ujedno najavljuje i interesantan finiš polusezone.

- Mašinerija Partizana je zaustavljena u svojoj nepobedivosti, pa je posle osam odigranih mečeva usledio prvi poraz. Jagodina je slavila minimalnim rezultatom na svom terenu.

- Vojvodina je to iskoristila i slavila protiv Voždovca, pa je posle kompletnog kola ekipa iz Novog Sada preuzela vodeću poziciju.

- Crvena zvezda je pružila lošu partiju, ali je slavila nad Donjim Sremom 1:0 - dovoljno da za večitim rivalom kaska samo bod, a za vodećom Vošom dva boda.

Do kraja jesenjeg dela ostalo je još pet kola, s tim da crno-beli već u sredu igraju zaostali meč sedmog kola sa OFK Beogradom, koji je odložen zbog održavanja Parade ponosa.

PAKLENI FINIŠ ZA CRNO-BELE

Prema rasporedu, izgleda da će upravo Partizan imati najviše posla do 3. decembra, kada će se odigrati poslednje kolo u polusezoni.

Vojvodina uz Novi Pazar i Napredak čini trio ekipa protiv kojih trener Nikolić nije izlazio kao pobednik kada je prolećnom delu vodio Partizan. Pazarci i Novosađani su odoleli crno-belima i igrali bez golova, a Napredak je naneo poraz 2:0, što je na kraju doprinelo i da crno-beli ostanu bez tutule u maju.

Upravo ovaj trio su Partizanovi protivnici koji bi su potencijalne "mine" do kraja jesenjeg dela, pogotovo imajući na umu da osim prvenstva i Kupa, crno-bele očekuju i tri utakmice u Ligi Evrope (gostovanje Bešiktašu 6.11. i Totenhemu 27.11. i utakmica protiv Asterasa na svom stadionu 11.12).

Nakon što u sredu odigra meč sa OFK Beogradom, u nedelju će ekipa Marka Nikolića dočekati upravo prvoplasiranu Vojvodinu, koja je u naletu (bez poraza je od utakmice 2. kola, kada je poražena od Zvezde). Posle sledi meč u Subotici protiv Spartaka, pa Napredak dolazi u Humsku. Standardno vruće gostovanju Novom Pazaru predviđeno je za pretposlednje kolo, a "jesen" se zatvara utakmicom sa Borcem.

Imajući u vidu da crno-beli uveliko kubure sa zdravstvenim biltenom, očigledno je da Nikolić pred sobom ima veliki posao da spremi ekipu kako ne bi gubila bodove do januara.

Raspored mečeva Partizana do kraja polusezone:

zaostali meč 7. kola: Partizan - OFK Beograd

11. kolo: Partizan - Vojvodina

12. kolo: Spartak - Partizan

13. kolo: Partizan - Napredak

14. kolo: Novi Pazar - Partizan

15. kolo: Partizan - Borac

Zvezda je jako prikazala lošu igru protiv Donjeg Srema i unervozila navijače. Iako ima lakši raspored, ne znači da Nenad Lalatović ima lakši zadatak u odnosu Nikolića.

Crveno-beli imaju istu situaciju kao pre mesec dana sa Borcem - zbog Kupa će u nekoliko dana igrati sa istom ekipom - Radom. Aktelni šampion gostuje Radničkom 1923 i Mladosti, a na "Marakanu" stiže četvrtoplasirana ekipa Čukaričkog, od koje preti najveća opasnost po crveno-bele.

Raspored mečeva Crvene zvezde do kraja polusezone:

11. kolo: Rad - Crvena zvezda

12. kolo: Crvena zvezda - Čukarički

13. kolo: Radnički Kragujevac - Crvena zvezda

14. kolo: Crvena zvezda - OFK Beograd

15. kolo: Mladost - Crvena zvezda

Vojvodina je još jednom pokazala da je apsolutno nikad ne treba otpisivati kao kandidata za najviše pozicije, pa će naredni meč sa Partizanom sigurno biti poslastica za sve ljubitelje fudbala u Srbiji.

Ukoliko još jednom pokaže dobru formu i "preživi" Partizan, novosadska ekipa bi do kraja polusezone imala istu najveću opasnost kao Zvezda - od Čukaričkog.

Raspored mečeva Vojvodine do kraja polusezone:

11. kolo: Partizan - Vojvodina

12. kolo: Vojvodina - Donji Srem

13. kolo: Rad - Vojvodina

14. kolo: Vojvodina - Čukarički

15. kolo: Radnički Kragujevac - Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    27. oktobar 2014 | 15:32

    NE ! Pod 1-Vosa je postala nasa filijala,pod 2-FKCZ je na odlicnom putu,ali za SHAMPIONA 3-4 lige..Najuspesniji klub nezavisne Republike Srbije-Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Baba Mara

    27. oktobar 2014 | 16:54

    Smijesno je praviti poredjenja ovih malih sa crveno bijelim bojama...:Zvezdana moze ako sudije nastave da protivnicima ponistavaju golove a njima poklanjaju penale..njih najiskrenije NIKO ne smatra nekom komkurencijom.Vojvodina dolazi Evropskom Partizanu i tu se pozdravlja sa snovima..Konacno Partizan Sampion

  • Pfc

    27. oktobar 2014 | 16:20

    Ne znam da li se sjecate kad je 'zvezdana' trazula odlaganje derbija prije par godina jer su imali tri utakmice u 7 dana( nedelja.srijeda.nedelja)- a vidis ovdje niko ne spominje da je Partizan do sad odigrao 20 ak utakmica ( sa evropskim utakmicama) dok su ostali odigrali 9 u prvenstvu i jedna dvije kup.sve najbolje svim.citaocima.Telegrafa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA