Vejinović bi mogao da obuče dres Srbije tek u martu!

Minimum 3-4 meseca traje pred FIFA proces izdavanja dozvole fudbaleru u ovom slučaju, što znači da i kada bi naš Savez u ovom trenutku podneo zahtev, o njemu bi bilo odlučeno tek posle nove godine

  • 1

Zaludeo je Marko Vejinović srpsku javnost poslednjih dana, a razlog tome bila je vest u medijima da bi uskoro mogao da obuče dres srpske reprezentacije koja već dugo čeka na pravog igrača na njegovoj poziciji, a tim povodom se oglasio i sam fudbaler koji je između redova poručio da bi se pre opredelio za dres "Orlova" nego Holandije.

Ipak, čini se da je ta priča za sada još daleko od realizacije što je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, u izjavi za "Novosti" koji je naveo da pre svega po tom pitanju bi trebalo da se izjasni selektor Dik Advokat, ali je najveći problem dugotrajna procedura u FIFA koja bi morala da se obavi.

- Već smo imali slične slučajeve sa Kuzmanovićem i Subotićem i procedura je tu jasna. Za početak potrebna je obostrana želja i selektora Advokata i Vejinovića, kao i to da igrač ispunjava sve potrebne uslove da obuče dres Srbije - rekao je Laković i dodao, da onda tek počinje proces oko dobijanja dozvole za njegov nastup za naš nacionalni tim.

- Tek kada budemo dobili takav zahtev, koji još uvek nismo, mi moramo da podnesemo molbu FIFA da izda dozvolu igraču, a ta procedura traje minimum 3-4 meseca od podnošenja zahteva - objasnio je Laković.

Ovo u suštini znači da i kada bi naš Savez u ovom trenutku podneo zahtev, odlični vezista ne bi mogao da nastupi za selekciju Srbije pre marta što je taman na vreme za prvi kvalifikacioni susret u novoj godini.

Podsetimo da je Vejinović rođen u Amsterdamu i da je prošao sve mlađe selekcije holandske reprezentacije i da mediji u toj zemlji vrše veliki pritisak na selektora Gusa Hidinka da pozove 24-godišnjeg plejmejkera u nacionalni tim "lala".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aBv

    31. oktobar 2014 | 22:40

    Joooj ma ko je uopste rekao da on ima mesta u reprezentaciji Holandije?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA