Ko je zaista najbolji srpski strelac u evropskom fudbalu? (VIDEO)

Često se može čuti kako Srbija kuburi sa kvalitetnim napadačima i strelcima, pa smo zato malo istraživali ko su u ovom trenutku fudbaleri koji su postigli najviše golova u evropskim ligama

  • 8

U srpskoj fudbalskoj javnosti u poslednjih deceniju i po provlači se konstantno pitanje o tome da se u Srbiji slabo prave vrhunski napadači koji rešetaju mreže u najjačim evropskim ligama i daju golove u nacionalnom dresu.

Ova konstatacija jeste donekle tačna, jer zaista dugo nismo imali igrača koji redovno daje golove u nekom jakom timu, mada se situacija promenila poslednje 2-3 godine sa pojavom Aleksandra Mitrovića i Filipa Đorđevića, međutim, to je još uvek daleko recimo od Hrvatske koja ima uvek po nekoliko sjajnih golgetera.

Zato smo odlučili da malo istražimo i da proverimo ko su u ovom trenutku najbolji srpski strelci u čitavoj Evropi.

Kada se uzme u obzir vreme provedeno na terenu i broj postignutih golova na prvom mestu je momak koji ne igra za našu reprezentaciju, niti je ikada igrao u Srbiji, ali je izrazio želju da obuče dres "Orlova", a to je Marko Vejinović.

Igrač Vitesea o kome poslednjih desetak dana sportska štampa piše kao novom kreativcu srpske reprezentacije je više nego sjajan u Holandiji, a do sada je postigao šest golova na 11 prvenstvenih mečeva i trenutno je najbolje ocenjeni igrač Eredivizije.

Njega odmah prati sada već standardni član A tima, Aleksandar Mitrović koji je takođe šest puta matirao golmane u belgijskoj ligi, ali je odigrao 14 utakmica i mora se priznati da je imao post od nekoliko mečeva, iako je na startu sezone bio sjajan.

Prvi napadač po izboru Dika Advokata, Filip Đorđević, nalazi se na trećem mestu liste učinka srpskih reprezentativaca sa pet pogodaka u Seriji A na devet odigranih mečeva.

Odličan ove sezone je i Marko Šćepović koji u Segundi, u dresu Majorke igra prilično dobro i takođe je dao pet golova, ali na osam utakmica.

Sledi još nekoliko srpskih igrača koji su do sada dali pet golova u nacionalnim šampionatima. Bivši igrač Parizana Đorđe Lazić je to učinio na 10 susreta svog Metalurga iz Donjecka, zatim je tu Miroslav Grumić iz Diošđera, Stevan Kovačević iz Sutjeske i Uroš Stojanov napadač Zvijezde iz BiH.

Miroslav Radović koji godinama igra sjajno u poljskoj Legiji, ovu sezonu počeo je više nego fantastično i u prvenstvu i u evropskim takmičenjima, a u Ekstraklasi je sve do povrede postigao četiri gola na osam odigranih mečeva.

I na desetom mestu naše liste nalazi se pomalo začuđujuće zadnji vezni AZ Alkmara i redovni član startne postave kod Advokata Nemanja Gudelj koji do sada tri puta izbombardovao golmane u Holandiji. Što se tiče standardnih srpskih reprezentativaca u strelce su se do sada upisivali Ivanović, Matić, Tadić, Tomović...

LISTA 15 NAJBOLJIH STRELACA IZ SRBIJE U EVROPI:

1. Marko Vejinović 6 golova

2. Aleksandar Mitrović 6 golova

3. Filip Đorđević 5 golova

4. Đorđe Lazić 5 golova

5. Miroslav Grumić 5 golova

6. Marko Šćepović 5 golova

7. Stevan Kovačević 5 golova

8. Uroš Stojanov 5 golova

9. Miroslav Radović 4 gola

10. Nemanja Gudelj 3 gola

11. Željko Ljubenović 3 gola

12. Adam Marušić 3 gola

13. Branislav Ivanović 2 gola

14. Nenad Milijaš 2 gola

15. Miloš Kosanović 2 gola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A, gde je Dragan Mrdja!!!?

    3. novembar 2014 | 21:56

    Jeste da Dragan Mrdja sada igra u Japanu,ali je ubedljivo nastavio da trese mreze!Sedam (7) golova je vec dao,iz samo 8 meceva! Dokle ce selektori da ga zaobilaze!Primili su ga I u Zvezdi sa skepsom,a on zavrsio ubedljivo kao najbolji strelac nase Super Lige, I sigurno je najzasluzniji za osvajanje Zvezdine titule posle toliko godina ,a I Kup su osvojili zahvaljujuci njemu! Ne mogu da verujem da se taj uzorni sportista zaobilazi,i uvek daje sansa nekom ko trenutno ne zasluzuje!Jako mi je zao,i volel bi da konacno bude u reprezentaciji jer to zasluzuje svojim kvalitetima-golgeterskim pre svega,a brz je,i pravi pravcati spic igrac koji nam treba !

  • .

    4. novembar 2014 | 18:46

    MITROVIĆ

  • toplistanadrealista

    4. novembar 2014 | 03:25

    Slabo je ovo sve a mi uporno igramo sa jednim napadacem kao da imamo Suareza ili Benzemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA