Čukarički odneo bod sa Marakane, Zvezdi ni igrač više 63. minuta nije pomogao! (FOTO) (VIDEO)

Tim sa Banovog brda uspeo je da odigra nerešeno na crveno-belima 0:0 u 12. kolu Jelen Superlige

Zvezda je ponovo kiksnula na Marakani! Posle remija sa Voždovcem, crveno-beli su odigralni nerešeno i protiv Čukaričkog 0:0 u derbiju 12. kola Jelen Superlige.

Utakmicu drugog i četvrtog tima na tabeli obeležili su promašaji Pečnika i Rakića na jednoj, odnosno Srnića na drugoj strani, ali i crveni karton Rajka Brežančića.

Zvezda je imala igrača igrača više čak 63 minuta, jer je zbog dva žuta kartona isključen Brežančić, a treneru crveno-belih Lalatoviću se nije isplatila ni opšta ofanziva u poslednjih 20 minuta kada je u napadu starteru Rakiću pridružio Despotovića i Jovića!

Čukarički je prvi put od 2007. godine, odnosno posle sedam mečeva, uspeo da osvoji bod na Marakani. I tada je kao i danas bilo 0:0.

Crveno-beli su ovim remijem propustili priliku da bar do sutra budu prvi na tabeli, pa sada uz utakmicu više od večitog rivala imaju bod manje, odnosno 27.

Tri prilike je imala Zvezda u prvih 45 minuta i to sva tri puta preko Pečnika, koji je sva tri puta šutirao glavom!

Prvi pokušaj Slovenca posle centaršuta Pavićevića završio je visoko reko gola, u drugom je loptu posle šuta Pečnika sa gol linije izbio Ukah. Zvezdina "jedanaestica" nije imao sreće ni kod trećeg pokušaja jer je lopta pogodila prečku!

Trećoj prilici za Zvezdu prethodio je prvi žuti karton za Brežančića, a isti igrač je samo dva minuta kasnije ponovo upisan u beležnicu sudije Maje Vujevića zbog čega je morao u svalčionicu već u 27. minutu.

Do kraja poluvremena crveno-beli nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost, pa je Lalatović već na startu drugog dela igre u igru umesto Kataija uveo napadača Despotovića.

Prvi vidljivi rezultati od ulaska drugog napadača crveno-belih u igru viđeni su u 62. minutu, kada je Despotović centrirao Rakiću, a njegov udarac sa peterca glavom zaustavio je Stevanović.

I Planić je zatim pokušao glavom, ali golman Čukaričkog je bio siguran.

Trener crveno-belih u 72. minutu odlučio da zaigra na sve ili ništa pa je u igru uveo i trećeg napadača Luku Jovića, umesto Pečnika, a defanzivnog vezistu Kovačevića zamenio je ofanivniji Ristić!

Umalo opšta ofanziva da se obije o glavu crveno-belima, jer je Čukarički imao najbolju priliku na meču i to Slavoljub Srnić! Zvezdino dete je u kontranapadu tima sa Banovog brda bio sebičan, pa je umesto da proigra slobodnog saigrača pokušao da sam postigne gol, ali je Rajković spasao crveno-bele.

Odmah u sledećem napadu Rakić je mogao da kazni ovaj promašaj Srnića, ali je posle niza driblinga šutirao u spoljni dreo mreže.

To je ujedno bila i poslednja prilika na meču, a igrači crveno-belih su sa terena ispraćeni zvižducima.

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Lazić, Planić, Mijailović, Kovačević (od 72. minuta Ristić), Katai (od 45. minuta Despotović), Bosančić, Lazović, Pečnik (od 72. minuta Jović), Rakić.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ugo Ukah, Pjasentin, Brežančić, Todorović, Regan, Matić, Bojić, Srnić, Stojiljković.

Rezultati i strelci 12. kola Superlige:

Crvena zvezda - Čukarički 0:0

Vojvodina - Donji Srem 2:3

(Gaćinović 46, Veselinović 72. penal - Šarac 40, Stanisavljević 63, Zec 77)

Mladost - Radnički Kragujevac 0:0

Napredak - Voždovac 0:2

(Džugurdić 23, Škerjanc 27)

Jagodina - Rad 0:2

(Raspopović 2, Perović 72)

Novi Pazar - Borac 2:2

(Tintor 39, Kecap 68 - Stojanović 5, 9)

Radnički Niš - OFK Beograd (19)

Nedelja:

Spartak - Partizan (13)

Tabela: Partizan 28, Crvena zvezda 27, Vojvodina 25, Čukarički 22, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samba

    8. novembar 2014 | 18:53

    Kakvo sramno sudjenje na stetu cukarickog,svirana im 2 od 5 ofsajda koja nisu bila ni blizu ofsajda a da su nastavljene akcije moguci golovi.drugi karton brezancica ni pipnuo ga nije..lazic stoper laktom razgrce...a linijski sudija je do klupe je vise nego smesan..!!!

  • P.F.C.

    8. novembar 2014 | 17:46

    Fmp -cuka. 1:0 za fmp..iz penala. 100 %

  • P.F.C.

    8. novembar 2014 | 19:47

    Od gasenja zvezdu nece spasiti niko!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA