SAŠA ILIĆ: Ovo je mojih 7 od 700 mečeva koje ću večno pamtiti! (VIDEO)

Legendarni kapiten Partizana je u razgovoru za Telegraf otkrio mečeve koji su u 18 godina dugoj karijeri zauzeli posebno mesto u njegovom srcu

  • 10

Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao je 700. utakmicu u crno-belom dresu protiv Spartaka, prethodnog vikenda, čime je postao tek drugi fudbaler u istoriji kluba iz Humske uz Momčila Vukotića, koji se ovim učinkom može pohvaliti.

Navijači crno-belih svom kapitenu i istinskoj legendi kluba na svakoj utakmici skandiraju - "Ja bih da pevam još malo, jer je Sale samo jedan..."-, a na meču u Subotici istakli su transparent - "700 x 22 = GOSPODIN KAKVOG NEMA!"

Posle velikog jubileja Saša Ilić je u razgovoru za Telegraf otkrio kojih sedam mečeva iz karijere su mu ostali u najradijem sećanju.

- Bilo je mnogo mečeva, pobeda, ali hajde da probam  - rekao je Ilić i dodao:

- Broj 1, pobeda na Kroacijom u Beogradu, kada je Isailović bio strelac, zatim 111. derbi, finale Kupa sa Zvezdom, Njukasl, Anderleht, Real, i dva Večita drbija koja ću da računam kao jedan - nasmejao se kapiten crno - belih.

1. Partizan - Kroacija 1:0 (I kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, 23. jul 1997. godine)

Strelac: Dragan Isailović 84. minut (asistent Saša ilić)

Stadion: JNA

Partizan: Kralj, Svetličić, Bolić, I. Tomić, Pažin, Vukićević, Stoisavljević, Krstajić, Obradović (od 45. minuta Ilić), Ranković, Isailović.

Tog 23. jula 1997. godine Ilić je bio 20 - godišnjak, a u igru je ušao na startu drugog poluvremena i asistencijom za Isailovića doprineo pobedi Partizana.

2. Partizan - Crvena zvezda 2:1 (111. večiti derbi, 20. septembar 1998. godine)

Strelci: 1:0 Đorđe Tomić 27. minut, 1:1 Ljubojević 70, 2:1 Kežman 90.

Stadion: JNA

Partizan: Damjanac, Rašović, Savić, Krstajić, Trobok, Ivić(Pažin), Ilić, Stojanoski, Bjeković(Gerasimovski), Đ. Tomić, Stojisavljević(Kežman). Trener: Tumbaković

Kako Ilić voli da istakne utakmice sa večitim rivalom imaju posebnu draž, a pobeda izvojevana u poslednjim trenucima 111. derbija golom Kežmana kapitenu crno-belih posebno je draga. na tom meču Partizanova "22-ojka" je odigrao ceo meč.

3. Njukasl - Partizan 0:1, 3:4 posle penala (kvalifikacije za Ligu šampiona, 27. avgust. 2003. godine)

Strelci: Ivica Ilijev 56. minut

Stadion: Sent Džejms Park

Partizan: Kralj, Đorđević, Vest, Malbaša, Ćirković, Duljaj, Nađ, Ilić, Delibašić, Ilijev, Stojanovski. Trener: Lotar Mateus.

Partizan je postao prvi srpski tim, koji se plasirao u Ligu šampiona od kada je ovo takmičenje promenilo ime iz Kupa šampiona. Ilić je asistirao Ilijevu za pogodak, koji je odveo crno-bele u produžetke, a zatim i penala.

Iako nije bio među prvi pet izvođača penala, Ilić je u šestoj seriji pri vođstvu Njukasla pokazao klasu i golom pod prečku zadržao Partizan u igri, da bi ćirković doneo veliku radost Grobarima u narednoj seriji.

4. Anderleht - Partizan 2:2, 2:3 posle penala (poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, 24. avgust 2010. godine)

Strelci: Kleo 15, 53, Lukaku 64, 72

Stadion: Konstant Vanden Štok

Partizan: Radiša Ilić - Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski - Tomić (od 82. Stanković), Petrović, Smiljanić, Saša Ilić (od 19. Davidov) - Iliev (od 101. Bogunović), Kleo.

Kapiten crno-belih je u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona već posle 19. minuta morao da napusti igru, jer je doživeo povredu skočnog zgloba. Ipak, njegovi saigrači su uspeli da izbore plasman u najkvalitetnije evropsko fudbalsko takmičenje, a Ilić je uz Ilijeva bio jedini igrač, koji je nastupao i tada i 2003. godine.

5. Crvena zvezda - Partizan 0:1 (finale Kupa Srbije, 9. maj 2001.)

Strelci: 1:0 Ilić 65. minut

Stadion: Crvene zvezde

Partizan: Radaković, Rašović, Jeremić, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić, S. Ilić, Bečanović, Ilijev(Delibašić). Trener: Tumbaković.

Ilić je golom protiv Zvezde u finalu Kupa Jugoslavije 2001. godine doneo trofej crno-belima. Udarac kapitena crno-belih i to slabijom, levom nogom, bio je neodbranjiv za golmana Kocića.

6. Partizan - Real Madrid 0:0 (grupna faza Lige šampiona, 4. novembar 2003. godine)

Strelci: /

Stadion: JNA

Partizan: Pantić, Savić, Malbaša (od 19. minuta Rzasa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (od 65. minuta Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (od 46. minuta Stojanoski). Trener: Lotar Mateus.

Najbolju priliku na meču sa Realom propustio je upravo Saša Ilić, koji je u 83. minutu sa peterca poslao loptu pored gola, iako je ispred sebe imao nebranjenu mrežu. Ali kapiten crno-belih ovaj spektakl u Humskoj ne zaboravlja.

7. Partizan - Crvena zvezda 1:0 (dva prvenstvena derbija, 138. i 144.)

Kapiten crno-belih za kraj nije mogao da se odluči, koji će od dva derbija 138. i 144, kada je Partizan savladao Zvezdu biti na sedmom mestu. Oba prolećna duela crno-beli su dobili sa po 1:0, a ovi dueli doneli su Partizanu titule.

U prvom okršaju Radosav Petrović je postigao gol sa skoro 30 metara, dok je u drugom Miloš Jojić savladao Bajkovića golom iz slobodnog udarca.

Partizan: Božović, Knežević, Lomić, Krstajić, Marko Jovanović, Petrović, Tomić, Saša Ilić(Davidov), Moreira(B. Ilić), Kleo i Dijara(B. Jovanović). Trener: Stanojević

Partizan: Stojković, Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov (od 88’ Lazevski), Smiljanić, S. Marković, Luka (od 70’ Jojić), Ilić, L. Marković, Mitrović

Koliko će još mečeva Saša Ilić odigrati u crno-belom dresu ne znamo, ali sigurno je da svaki Grobar želi da igra još malo, jer je Sale samo jedan!

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA