KONAČNO TRIJUMF: Crno-beli pobedili Asesoft, Marinković ponovo blistao!

U utakmici koju su obeležile brojne serije dve ekipe, Partizan je uspeo da napravi onu najdužu i to u poslednjoj četvrtini i tako ostvari prvi trijumf u Evrokupu*Najbolji pojedinac u taboru srpskog šampiona ponovo je bio Vanja Marinković koji je postigao 19 poena

  • 50

Košarkaši Partizana uspeli su da ostvare prvu pobedu u Evrokupu! Crno-beli su pred oko 4500 hiljada gledalaca u dvorani Pionir savladali rumunski Asesoft. rezultatom 76:69 i tako uspeli da zadrže šanse za eventualni plasman u narednu rundu ovog evropskog takmičenja. Utakmicu je odlučila serija 12-0 srpskog šampiona u poslednjoj četvrtini, kojom su uspeli da steknu prednost od šest poena i da je sačuvaju do kraja.

Najbolji pojedinac meča ponovo je bio mladi Vanja Marinković koji je postigao 19 poena, dok su značajan doprinos dali i Edo Murić sa 14 poena, odnosno Milan Mačvan koji je ubacio 12. Partizan naredni meč igra sledeće srede protiv Lijetuvos Ritasa u Beogradu. Treba napomenuti i da je utakmici prisustvovao selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević.

GROBARI ZOVU PAVLOVIĆA DA SE VRATI U PARTIZAN (VIDEO)

Partizan: Tepić 7 (6 ast) (6 sk), Kuzeloglu, Murić 14, Marinković, 19 Dalo, Milutinov 10 (9 sk), Mačvan 12, Gagić 10 (8 sk) (5 as), Andrić 3, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović

Asesoft: Sijarto, Pelekanos, Labović 10, Burlaku, Braun 13, Negoitesku, Mohamed 7, Li 13, Kuper 5, Flauers 10, Runkauskas 6, Hejs 5

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu serijom 7-0 (Vanja Marinković pet poena), ali je rumunska ekipa uzvratila istom merom. Ipak, igra u serijama se nastavilaa pa je Partizan opet postigao sedam vezanih poena i došao do 14:7 (Murić pet poena).

U nastavku prve deonice Partizan je nastavio da gradi prednost, koja je dostigla devet poena, a u tim trenucima svoju minijaturu sa pet postignutih poena imao je Milan Mačvan, da bi na prvi dvominutni odmor crno-beli otišli sa - 25:23 posle dobrog finiša Asesofta.

Početak druge deonice doneo je igru u egalu, da bi Asesoft sredinom četvrtine serijom 11-2 uspeo da stigne do plus 4, najviše zahvaljujući fenomenalnom procentu šut za tri poena (6/8 u tim trenucima).

Ipak, crno-beli su od tog momenta uspeli da naprave seriju 8-0 i da opet stignu do prednosti, a blistao je Vanja Marinković koji je tada bio prvi dvocifren u ekipi Partizana. Crno-beli su na poluvreme otišli sa prednošću od pet poena - 43:38.

Za samo tri minuta u drugom poluvremenu gosti iz Rumunije su uspeli da stignu do izjednačenja, da bi Mačvan uspeo da vrati prednost crno-belima, ali je Asesoft posle trojke Brauna uspeo da stigne do vođstva. Usledilo je nekoliko praznih minuta (Partizan šest minuta nije postigao koš), ali Asesoft nije uspeo značajno da se odlepi, pa se na poslednji dvominutnio odmor otišlo sa 58:54 za goste.

Poslednju deonicu Asesoft dobro otvara i uspeva da stigne do najveće prednosti na utakmici plus šest, ali je Partizan serijom 12-0 ponovo preuzeo vođstvo. Do kraja utakmice, crno-beli su uspeli da odbiju svaki nalet rumunskog tima da se uđe u neizvesni završnicu, a poslednji je bio kada su prišli na minus tri 90 sekundi pre kraja, ali je Milenko Tepić pogodio trojku.

Evrokup 5. kolo grupa E:

Partizan - Asesoft 76:69

Banvit - Volgograd 90:65

Hapoel - Lijetuvos Ritas 81:70

Tabela: Lijetuvos Ritas 4-1, Banvit 4-1, Asesoft 3-2, Volgograd 2-3, Hapoel 1-4, Partizan 1-4 .

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    12. novembar 2014 | 21:20

    Tek ce biti TRIJUMF SVETINJE,u MAJU ! Jos kada stigne plej,SASA PAVLOVIC,EDO MURIC,MILAN MACVAN i NIKOLA MILUTINOV=prva petorka...druga petorka=Tepic,MARINKOVIC,ANDRIC,GAGARA i naravno KAPITEN GAGI MILOSAVLJEVIC i SVETI NIZ SE NASTAVLJA !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • ¥

    12. novembar 2014 | 19:52

    Bravo momci,tesko je,ali kada je tesko tada se vidi ko je ko!Samo napred,polako i vracamo se gde treba.

  • P.F.C.

    12. novembar 2014 | 18:15

    Arena 1.. puna hala grobara..to je ljubav. Zgazicemo fmp. ONLY YOU PFC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA