Ne učimo na greškama i to nas skupo košta! Da li je Dik Advokat najbolji primer toga?

Da nam se sa Advokatom crno piše videlo se još u Jermeniji, ali nas naše večito verovanje u bolje sutra ponovo skupo koštalo

  • 36

Fudbaleri Srbije doživeli su novu blamažu. Izabranici Dika Advokata pregaženi su od reprezentacije Danske u Beogradu rezultatom 3:1, a kada se pogledaju prilike koje su Skandinavci promašili, može se reći da su "orlovi" i dobro prošli.

Posle ovog poraza, šanse naše selekcije za plasman na Evropsko prvenstvo su svedene na minimum, a jedan od najvećih krivaca je selektor Srbije Dik Advokat.

BOD U JERMENIJI I IZJAVA ADVOKATA KAKO JE PONOSAN NA SVOJE IGRAČE

Od starta kvalifikacija ništa nije počelo kako treba. Iako remi u gostima protiv Jermena predstavlja razočaravajući rezultat, igra je ta koja je bila katastrofalnija od rezultata. Videlo se da Advokat vuče pogrešne poteze (ubacivanje Kuzmanovića umesto povređenog Markovića je samo jedan primer), da nije doneo ništa značajno reprezentaciji i da nije osoba za taj posao. Jedino skandaloznije od naše igre u Jermeniji jeste izjava našeg selektora nakon te utakmice u kojoj je rekao da je "ponosan na svoje igrače, jer se bore za Srbiju". Izgleda da je on jedini video tu borbu za razlilku od miliona Srba.

- Važno je da je tim pokazao da hoće da se bori i da ima želju da pobedi. Oni su poveli, a mi smo se vratili i izjednačili. Moramo da se popravimo i nadam se da će nam navijači pomoći u utorak protiv Albanije. Kvalitet je prisutan, ali ga nisam video tokom cele utakmice - rekao je Advokat.

ALBANIJA I SUZE ADVOKATA

Usledio je meč sa Albanijom, gde je Srbija do 40. minuta i prekida utakmice delovala dosta dobro, ali je usledilo šta je usledilo i solidno izdanje srpske reprezentacije je palo u zaborav. Posle prekida meča, kada se još uvek nije znalo da li će se utakmica nastaviti, Advokat je uslikan sa suznim očima i tada se pomislio da je holandskom stručnjaku ipak stalo do našeg tima, a tome su doprinele i neke njegove izjave uperene protiv UEFA.

BOMBASTIČNE IZJAVE PRED DANSKU I DEMANTI NA TERENU

I na kraju dolazi Danska. Dan pred okuplajnje usledio je incident, s obzirom da je Dušanu Basti i Aleksandru Ignjovskom rečeno da ne dolaze na okupljanje, jer su povređeni. Advokat je to znao, ali ih je ipak pozvao, da bi im otkazao poziv. Utakmica o kojoj se pričalo proteklih dana, najavljivala borba i pobeda u možda ključnoj utakmici za odlazak u Franucsku.

Ponovo je i izjavama pred sam meč napominjana "želja igrača da se bore za Srbiju", medijska kupovina poput "neko ne želi Srbiju na Evropskom prvenstvu, ali da ima osećaj da će se orlovi plasirati " da se na njegovom spisku nalaze "samo igrači koji igraju standardno u svojim klubovima" i saveti za naše mlade fudbalere šta treba da urade da bi se njihove karijere kretale u boljem pravcu. A na terenu sve sami demanti.

Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj - rekao je Advokat.

Od 10. minuta na terenu je zavladalo opšta bezdušnost i letargičnost srpskih fudbalera (čast izuzecima). Šansu je opet dobio Filip Đuričić, koji je ove sezone sve, samo ne standardan u Majncu, a na klupi je ostao Aleksandar Mitrović koji se nalazi u strašnoj golgeterskoj formi, kao i Filip Đorđević. O nekim drugim promašajima Advokata u izboru tima ne treba ni govoriti. Od trenutka kada smo primili gol, naša "igra" se raspala, na terenu je postojao jedan tim - Danska, kola su krenula nizbrdo, a Advokati niti je pokušao, niti je umeo da ih zaustavi. A i njegova izjava posle utakmice govori da nema rešenja.

- Uprkos vođstvu i dobroj prilici odmah potom, posle toga je na terenu postojala samo jedna ekipa. Bili smo daleko od gola, od prilika.Nismo delovali kao ekipa. Bilo je mnogo pritiska i problema, sve je počelo posle utakmice sa Albanijom - rekao je Advokat, samo navodeći očigledno, nijednog trenutka ne spominjući rešenje problema.

ŠTA DALJE?

I na kraju se postavlja veliko pitanje: Šta je Srbija dobila dovođenjem Dika Advokata za selektora? Odgovora ima mnogo, ali nijedan nije pozitivan. Ponovo je Fudbalski savez skupo platio renomirano trenersko ime koje je na zalasku karijere, ponovo na terenu gledamo kako igrači koji svakog vikenda blistaju u svojim klubovima, a u dresu reprezentacije zaborave da igraju fudbal, ponovo svi vide problem, ali niko da kaže kako se on može rešiti i na kraju ponovo će Srbija najverovatnije propustiti jedno veliko takmičenje.

Na Advokatovoj savesti je sada da li će ostati selektor naše zemlje ili ne, a posle utakmice sa Danskom je rekao da će o top ocijirazmisliti. Srbija narednu utakmicu u kvalifikacamija u kojima i dalje postoji tračak nade za plasman na EURO igra u martu, a veliko je pitanje i da li će dolazak novog imena promeniti nešto i da li za to ima vremena. Jedno je sigurno, učinak Ljubinka Drulovića svakako gori ne bi bio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tibor

    15. novembar 2014 | 08:16

    Sta je to Bilo ???Fudbal !!! NE , NE , Danska je trenilala . Bili neki mladici u Crvenim majicama i Plavim gacama skupljali lopte po Stadionu. Zar je to Fudbal sto ste igrali SRAM VAS BILO . Dali su gledali vasi Treneri ovo sto ste odigrali pod Grbom vase Drzave . Ja vas Gledati Vise Nikad . SRAMOTA !!!

  • Radex

    15. novembar 2014 | 08:16

    Sramota , sto nije Drulovic ostao trener ? Zato sto je jeftin ( u eurima ) , pa ne mogu da mu uzmu procenat od ugovora . Advokat sjajna prilika za fss mafiju , za nas propast . Ali mislim da se ne zanosimo odavno je fudbal prestao da se igra zbog navijaca i ljudi . Sve je podredjeno NOVCU . Zalosno , razumem klince ali ljude preko 50-60 godina da razmisljaju na taj nacin....to je bolest ,alavost

  • аконкагва

    15. novembar 2014 | 07:42

    Дешава се то у некој далекој земљи, где њен главни шеф То-ка-ка доводи тренера Ди-ад-ка. На сва звона промоције, величања, обећања. А онда се после само три утакмице распадне цела прича. Срећа је што је то тамо далеко, а не код нас, где имамо најбољег председника. Наши клубови за његовог мандата тероришу остале, а репрезентација нема шансе да пропусти неко европско или светско првенство. Браво за нашег председника фудбалског савеза и његове сараднике збиг којих бележимо овакве успехе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA