HRVATSKI MEDIJI: Ponovo se stidimo pred Evropom! (FOTO)

Mediji naših suseda najstrožije osuđuju divljanje hrvatskih navijača na utakmici između Italije i Hrvatske

  • 33

Fudbaleri Hrvatske pružili su odličnu partiju u remiju sa Italijom u Milanu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ipak, dobra igra izabranika Nika Kovača ostala je senci divljanja hrvatskih navijača, koji su uzvikivali nacionalističke parole, upalili ogroman broj baklji od kojih je većina završila u terenu, pa je utakmica morala da bude prekinuta nakratko, a policija da isprazni tribinu gde su bili smešteni navijači Hrvatske.

Ovi incidenti našli su se i na meti hrvatskih medija. Tako naslovnu stranu portala "Jutarnji" krasi naslov "Bakljada i tuča navijača pokvarili odličnu igru Vatrenih u Milanu!"

Sličan naslov je i na portalu "Indeks" - "Hrvatska uzela bod protiv Italije, ali se kući vraća osramoćena".

Portal "Večernji" donosi dva naslova koja osuđuju gest Hrvata. Prvi je "Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasenilo utakmicu", dok je drugi izjava Nika Kovača "Ispričao sam se Italijanima, sram me je i stid".

Pored svega ovoga, prisutne su i izjave fudbalera i čelnika Hrvatskog fudbalskog saveza u kome se izražava zahvalnost glavnom sudiji Bjornu Kujpersu, koji je mogao da prekine utakmicu skroz, ali je izašao u susret igračima Hrvatske.

S obzirom da ovo nije prvi incident Hrvata u ovim kvalifikacijama (već su divljali u Bugarskoj), kazna UEFA će sigurno biti rigorozna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slalvko Radovanovic

    17. novembar 2014 | 00:20

    Neznam zasto vas je stid.Vi ste ubili tolike Srbe i nikada se niste ni pocrveneli.Vi jeste ustase a zna to i Evropa.A i oni su kao i vi.

  • Јагодинац

    17. novembar 2014 | 00:03

    Nas ce da kazne jer smo im dali ideju pre 3 godine!!UEFA MAFIA!!!Ne ocekujte neku tesku kaznu!

  • cane

    17. novembar 2014 | 00:27

    Gledao sam utakmicu u kafiću, i apsolutno su svi složni u jednome. Te huligane treba zatvoriti na jedno duže vrijeme, jer je očito da dolaze smišljeno samo sa jednim jedinim razlogom. Nanijeti što veću štetu. Od prekida utakmice (to se pričalo prije utakmice da će to napraviti), do fašističkih transparenata i povika. Već dugo nisam vidio tako složne reakcije i osude takvog ponašanja izroda i sve što su zaslužili (osim zatvora) je da se više nikad ne pojave niti na jednoj utakmici do kraja života. Uvjeren sam da se radi samo o maloj grupi koja je fašističko nastrojena, ali što to vrijedi kad sramoti ostalih 95% normalnih navijača koji žele bodriti i pomoći svojem timu. Kad su ih carabinieri počeli mlatiti, svi smo počeli navijati u kafiću da ih namlate pošteno. Takve izrode treba odstraniti najoštrijim metodama, drugo ništa ne pomaže. Zatvor, pa truni tamo jedno godinu dana, a onda do kraja života za svaku tekmu još po 1 dan da se malo prisjetiš. I tako jedno 40g. Pa da vidiš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA