Skupa dva i po meseca: Evo koliko nas je koštao Advokatov bod!

Izračunali smo na osnovu mesečnih primanja sada već bivšeg nam selektora da je FSS skupo platio taj jedan osvojeni bod protiv Jermena, a tek bi moglo da nas skupo košta, ako ne odemo u Francusku i fudbalski i finansijski

  • 42

Katastrofalan start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naterao je Dika Advokata da podnese ostavku na mesto selektora srpske reprezentacije. Poraz od Danske ga je naterao, kako je rekao da načini moralan potez i tako je Holanđanin odlepršao sa klupe "Orlova" posle samo jednog osvojenog boda i posle nešto manje od četiri meseca rada.

"Mali general" kako su ga prozvali u njegovoj zemlji nije uspeo da ostvari nijedan trijumf na klupi našeg nacionalnog tima, a na četiri utakmice je uspeo da izbori dva nerešena rezultata, doživi poraz usred Beograda i pobedu za "zelenim stolom", ali su nam bodovi oduzeti.

Advokat je u kvalifikacijama, na tri takmičarska susreta, jer se onaj sa Francuzima ne računa, osvojio samo bod i to onaj protiv Jermena, a svi znamo kakva je bila odluka UEFA zbog dešavanja na meču sa Albanijom, kada je Srbiji dodeljen trijumf, ali su ta tri boda oduzeta odmah.

Ovo nas je nateralo da se pozabavimo time koliko je Fudbalski savez Srbije finansijski košta taj jedan osvojeni bod, jer se fudbalska i novčana šteta koju ćemo imati ukoliko ne odemo u Francusku, a za to su šanse vrlo male, ne može sagledati.

Za razliku od prethodnih slučajeva, FSS je ovog puta barem uspeo da se donekle zaštiti, novčano, pa je tako mesečna plata Holanđanina bila niža u odnosu na njegove prethodnike. Tako je Advokat za mesec dana rada zarađivao oko 25.000 evra, što ja manje u odnosu na Mihajlovićevih 35 hiljada, ali opet dosta više nego recimo što Niko Kovač dobija u Hrvatskoj - 10.000 evra.

Čistom računicom smo došli do toga da za otprilike ova četiri meseca rada taj jedan osvojeni bod je koštao Srbiju oko 100.000 evra što se, ipak, mora priznati da je mnogo, a šteta bi mogla biti još veća kada se zna koliko će zemlje učesnice šampionata Evrope dobiti od UEFA kao nagradu za sam plasman. Ono što je ovde jedino dobro je da FSS neće morati da plati ništa za prekid ugovora, kao i to da do izbora novog selektora neće trošiti novac na njegovu platu.

Dakle, kada se sve pogleda ovaj izlet sa Advokatom koštao nas je jako skupo, jer pomenuli smo malopre komšije Hrvate koliko plaćaju svog stratega manje u odnosu na nas, a koliko imaju više uspeha, jer su na dobrom putu da se nađu u Francuskoj, a bili su i na Mundijalu u Brazilu.

Kada smo već kod Svetskog prvenstva i na njemu se pokazalo da su manje plaćeni selektori imali više uspeha. Tako je Meksiko dogurao do osmine finala gde je nesrećno ispao od Holandije, a njegov trener Miger Erera je bio jedan od najslabije plaćenih na šampionatu sa 13.000 evra mesečno, a sa druge strane Fabio Kapelo koji nije prošao grupu sa Rusijom bio najplaćeniji sa skoro 700.000 evra mesečno.

Sve u svemu, možda bi FSS i iz ovoga mogao, još jednom, da nauči da velika i skupo plaćena trenerska imena ne garantuju nikakav rezultat, što se po ko zna koji put obistinjuje i počnu više da razmišljaju o tome da li će taj neko umeti da radi sa kvalitetnim igračima, koje nesumnjivo imamo, i od njih konačno napraviti TIM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. novembar 2014 | 20:53

    A koliko nas je koštao i još uvek košta Tole? Samo da se skrene pažnja sa gorućeg problema koji mi imamo. Karadžiću, MRŠ NAPOLJE!

  • Rale

    17. novembar 2014 | 20:32

    Genijalni predsednik FSS Tomislav Karadzic koji je on genije pogledsjmo koja su imena prdefilovsla kao selektori Klemente Djukic Petrovic Petkovis Antic Mihajlovic Adbokat Curcic u dva navrata Za to vreme Karadzic se sepurio kada se kvalifikao na sva evropska i svetska prvenstva.Njegovih uspeha nema ali zato njega ima Menja pravilnik o reizboru predsednika FSS sede zastitio kao da je zastcena zivotinjska vrsta medved.

  • šole

    17. novembar 2014 | 22:24

    25000 mesecno u zemlji koja profesore u skolama placa 300 mesecno. Ovde je neko lud. Mislim da smo to mi, ovce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA