Srbi odbijaju da igraju za reprezentaciju, a ovaj Italijan je dva puta pobedio rak i ispunio san da debituje u dresu azura! (VIDEO)

Frančesko Akerbi je na prijateljskoj utakmici između Italije i Albanije ušao u igru u 82. minutu čime je definitivno pobedio tešku bolest

  • 6

Italijanski fudbaler Frančesko Akerbi ispunio je svoj san da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, ali njegova priča je posebna, jer je ovaj mladić dva puta uspeo da se izleči od raka!

Akerbi, koji inače nastupa za italijanski Sasuolo, obukao je dres azura na utakmici sa Albanijom u Đenovi, a selektor Antonio Konte uveo ga je u igru u 82. minutu utakmice. I neposredno pošto je Akerbi ušao na teren Italijani su postigli pobedoni pogodak!

Ovom 26-godišnjem fudbaleru je u junu 2013. godine dijagnostikovan rak testisa, a bolest se u nakon izlečenja vratila u decembru iste godine, ali je Akebi uspeo ponovo izleči.

- Sa svim kroz šta sam prošao veoma sam srećan i ponosan, ali imam nove ciljeve ispred sebe i kada ih ostvarim biću zadovoljan. Ako želiš da ostvariš ciljeve u životu moraš da radiš jako i da imaš veliku volju. Ali ako nemaš to u sebi teško ćeš stići gde si naumio - rekao je Akebi posle debija za nacinalni tim Italije.

Iz priče Frančeska Akerbija svi bi mogli dosta da naučimo, a naročito fudbaleri Srbije, koji odbijaju da igraju za nacionalni tim ili čak i ukoliko se nađu na terenu ne daju ni delićih svojih mogućnosti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    19. novembar 2014 | 09:34

    Kakva nam je drzava, igraci nisu losi. Iz kog kamiona je ispao Lazovic pa igra?

  • Milanče

    19. novembar 2014 | 09:27

    Nemaju oni Toleta i Ramadanija koji će da kažu ko će da igra, a ko ne.

  • vuk

    19. novembar 2014 | 10:06

    sto da igraju za srbiju.momak standardno igra u laciju o u reprensatciju na klupi.. posto danko mora da igra...tako sa suboticem isto..sce dokle kod nas manegeri prave ekipu necemo nista biti...FSS=vlada srbije=mangeri= 4mesto za 1 bod...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA