Frapiraće vas ova činjenica o napadačima Srbije u 2014. godini! (VIDEO)

Na devet utakmica koje je selekcija Srbije odigrala ove godine, naši fudbaleri postigli su ukupno 15 golova (ovoj cifri treba oduzeti tri gola, koji su pripisani u službenoj pobedi nad Albanijom). Od toga, samo jedan je dao napadač, i to onaj koji više ne želi da igra za Srbiju!

  • 21

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je završila 2014. godinu, koju nećemo pamtiti po lepom. Propustili smo Mundijal u Brazilu, loše startovali u kvalifikacijama za EURO 2016. godine, a na ukupno devet mečeva ostvarili smo četiri pobede, tri remija i dva poraza.

Neuspehe smo doživljavali u najvažnijim mečevima. Jedan od razloga za to svakako je golgeterski učinak našeg tima, koji je na pomenutih devet utakmica, prijateljskih i kvalifikacionih, postigao 15 golova (ovoj cifri treba oduzeti tri gola, koji su pripisani u službenoj pobedi nad Albanijom).

Prosek od 1.25 golova celog tima po meču može se nazvati lošim, ali kako tek okarakterisati učinak napadača Srbije koji su u 2014. godini postigli samo jedan gol!

I to Filip Đorđević, koji više ne želi da nastupa za reprezentaciju, na meču s Irskom u pobedi našeg tima posle preokreta od 2:1. Inače, ovaj meč je bio prvi ove godine koji je naša reprezentacija odigrala pod vođstvom selektora Ljubinka Drulovića.

Dakle, od tog meča Srbija je odigrala osam mečeva i nije postiga nijedan gol preko napadača?!

Gol Đorđevića pogledajte na 1:30 minutu videa.

Aleksandar Mitrović, Stefan Šćepović, Danko Lazović, Filip Đuričić, Filip Đorđević, Dragan Mrđa dobijali su priliku u napadu Srbije.

Najviše minuta na terenu od srpskih napadača proveo je upravo strelac jedinog gola Đorđević (328 minuta), zatim napadač Anderlehta (302), potom Danko Lazović (134), Filip Đuričić (129), Dragan Mrđa (16) i Stefan Šćepović (4).

Najbolji strelci nacionalnog tima u 2014. godini su Aleksandar Kolarov i Zoran Tošić sa po dva pogotka.

Fudbaler Mančester sitija bio je strelac na prijateljskim mečevima protiv Jamajke i Francuske, dok je prvotimac CSKA Moskve zatresao mrežu u Jermeniji, kao i protiv Danske.

Golove za Srbiju postigli su još: Džejms Mekarti (auto gol na meču Irska - Srbija), Dušan Tadić, Branislav Ivanović, Radosav Petrović i Nemanja Gudelj.

Irska - Srbija 1:2

(Džejms Mekarti 48 a.g., Đorđević 60)

Srbija - Jamajka 2:1

(Tadić 13, Kolarov 22)

Panama - Srbija 1:1

(Ivanović 25)

Brazil Srbija 1:0

Srbija - Francuska 1:1

(Kolarov 80)

Jermenija - Srbija 1:1

(Tošić 89)

Srbija - Albanija 3:0

Srbija - Danska 1:3

(Tošić)

Grčka - Srbija 0:2

(Radosav Petrović, Nemanja Gudelj 90+1)

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    19. novembar 2014 | 16:45

    Prvi spic Lacija da bude rezerva drugom spicu Partizana.Pa to ne moze!

  • serlok

    19. novembar 2014 | 17:25

    Podrska Djordjevicu!!!! Alooooo,DANKO LAZOVIC?!?!?!?

  • Kiki

    19. novembar 2014 | 17:32

    Djordjevicu nije potreban novi klub zato ga ne guraju,sad je red na Lazovica da se proda,to je ono cemu sluzi nasa reprezentacija... tuga za naciju i srpski dres,ne zasluzujemo ni kvalifikacije da igramo,nece nama da pomogne ni novi predsednik saveza,menadzeri ce uvek da se pitaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA