Valdano: Ako ovako nastavi, Mesi će nadmašiti Pelea

Nekadašnji sportski direktor Reala uporedio najboljeg strelca Barse sa legendarnim Dijegom Maradonom, pohvalivši ih obojicu

  • 0

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Horhe Valdano pohvalio je najboljeg igrača Barselone i sveta Lionela Mesija i uporedio ga sa čuvenim Dijegom Maradonom. On je izjavio da je njegov bivši saigrač iz reprenzentacije i aktuelni trener Al Vasla veći umetnik od trenutno najboljeg igrača sveta. Dojučerašnji sportski direktor Reala takođe smatra da će Mesi biti efikasniji kako godine prolaze.

- Mi sudimo o Maradoni na osnovu njegove cele karijere, a Mesiju je samo 24 godine. Činjenica je da ih poredimo zato što je Lionel ostvario ono što jeste. Ako moramo da napravimo neku razliku između njih, mogu da kažem da je Maradona bio veći umetnik i da je imao jedinstven, divan stil igre. Mesi je sa druge strane efikasniji i koenzistentniji. Opasan je svaki put kada dobije loptu - izjavio je osvajač svetskog prvenstva sa Argentinom u Meksiku 1986. godine.

Najbolji fudbaler sveta je u prošlom kolu oborio rekord Sesara Rodrigeza i postao je najbolji strelac Barselone u istoriji.

- Ako nastavi da igra na ovom nivou, nadmašiće sve, čak i Pelea - zaključio je Valdano.

Mesi će imati priliku da uveća svoj golgeterski saldo narednog vikenda protiv Majorke u gostima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA