Naredni Dakar neće proći bez najboljeg srpskog motocikliste!

- Biću psiho-fizički spreman i ako sve bude išlo kako treba nadam se da ću završiti u Top 40 vozača - rekao je poručio je Gabor Sagmajster

  • 0
Huan Karlos Karinjani Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski motociklista Gabor Sagmajster učeštvovaće osmi put na najprestižnijem svetskom reliju "Dakar", koji će se voziti od 4. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji.

Subotički motociklista voziće u timu sa Slovencem Miranom Stanovnikom i Mađarom Janošom Dešijem, a u Dakar avanturu kreće sa novim motociklom KTM 450 i sa ambicijom da završi među 40 takmičara.

- Mislim da imamo mnogo šanse da napravimo još bolji rezultat, ali ovo je tehnički sport i nikad se ne zna kako će motor funkcionisati. Biću psiho-fizički spreman i ako sve bude išlo kako treba nadam se da ću završiti u Top 40 vozača - rekao je Sagmajster Tanjugu.

Kao najvažniji cilj Sagmajster je označio dolazak na cilj, gde stigne otprilike 80 od 200 takmičara i precizirao da se to odnosi na plasman ukupnog broja takmičara, a ako se ne računaju fabričke ekipe već samo privatni vozači, kao što je on, onda očekuje plasman u Top10.

On ocenjuje da je reli svake godine sve teži i za pet dana će se prelaziti preko 800 kilometara dnevno, od kojih će jedan biti čak 1.024 kilometra u pustinji.

- Meni to odgovara, potpuno sam spreman i, kao i svako godine, mnogo sam radio sa mojim kondicionim trenerom Zoranom Ivanovićem, tako sam apsolutno fit - naveo je Sagmajster.

Sagmajster na put kreće poslednjeg dana 2014. godine, predstavljanje svih takmičara zakazano je za 03. januar, a dan kasnije sledi start Dakar relija.

Sagmajsteru je prošle godine plasmanom na 53. mestu u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri.

Između dva Dakara Sgmajster je vozio na Svetskom kupu u Abu Dabiju, gde je bio 14, kao i domaći i evropski šampionat. U Srbiji je završio na prvom mestu i osvojio "Zlatnu kacigu", a dobitnik je i "Majske nagrade" Sportskog saveza Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA